Fiscalia requereix a l'Ajuntament documentació sobre contractacions

Els Mossos s'han presentat a la seu consistorial per demanar un informe de l'interventor


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La Fiscalia investiga l'Ajuntament per diverses factures d'encàrrecs efectuats pel consistori que 'no s'havien ajustat correctament als procediments requerits en l'àmbit de la contractació'. Fruit d'aquesta investigació, la Fiscalia ha requerit a l'Ajuntament l'informe de l'interventor municipal sobre la liquidació del pressupost del 2018, que inclou el detall d'aquestes factures, fet pel qual els Mossos d'Esquadra es van personar dilluns passat al matí a la seu consistorial per reclamar la documentació, segons ha informat el mateix Ajuntament.

Va ser Cs qui va fer arribar aquest informe a la Fiscalia. En un comunicat, l'Ajuntament assegura que s'està recopilant tota la documentació requerida i fa algunes consideracions:

  • En el mateix document sobre la liquidació del pressupost 2018 hi ha els informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzat s’havia ajustat al preu de mercat o, en el cas de serveis que havien excedit l’objecte del contracte, que els preus facturats es corresponien amb els preus inicialment contractats. Per aquest motiu, es va concloure que no s’observava cap perjudici econòmic per a l'administració.

  • L’Ajuntament va aprovar a través d’un decret d’alcaldia amb data 14 de juny d’enguany un Pla d’Acció per a la millora dels resultats del control intern municipal. Aquest pla, fiscalitzat pel mateix interventor municipal, té l’objectiu d’aplicar noves mesures que ajustin l’actuació municipal als procediments requerits en l’àmbit de la contractació pública.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.