El primer gegant amb discapacitat intel·lectual rep el suport de la colla gegantera de Sant Cugat

La Fundació Aspasim finança el projecte amb un Verkami que finalitza el 30 de juliol


  • Comparteix:

Verkami per Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual a Catalunya / Foto: Cedida per la Fundació Aspasim

Verkami per Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual a Catalunya / Foto: Cedida per la Fundació Aspasim

'Normag', de normalitat i màgia. Aquest serà el nom del primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya. Es tracta d'un projecte impulsat per la Fundació Aspasim, una entitat dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitats intel·lectuals greus, que ha iniciat una campanya de finançament que finalitza aquest dimarts, 30 de juliol. La colla gegantera de Sant Cugat ha donat suport a aquest Verkami amb una aportació de 200 euros que permetrà dur el nom de la colla brodar a la faldilla del gegant. La responsable de comunicació d'Aspasim, Aina Serra, el representant dels Geganters de Sant Cugat Ferran Ballester i la creadora del gegant, Dolors Sans, han explicat aquesta història al magazín 'Sant Cugat a Fons'. Escolta-ho.

ESCOLTA-HO

Fins ara, la diversitat funcional ja ha estat present en el món geganter amb gegants adaptats perquè persones amb visibilitat o mobilitat reduïda poguessin portar-los. No obstant això, ara serà la primera vegada que es creï un gegant amb l'aspecte d'una persona amb discapacitat intel·lectual. 'És molt interessant que posem la discapacitat al centre de la plaça, per què no n'hi havia cap fins ara?', ha expressat la responsable de comunicació d'Aspasim, Aina Serra. La producció del gegant, en mans de l'artista Dolors Sans, es faria amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat per la transportació. Així, la Fundació Aspasim i Oratge Associació podrien dinamitzar una colla gegantera inclusiva, fet tan important com visibilitzar la discapacitat en la cultura popular.

Aina Serra, Fundació Aspasim i Ferran Ballester, colla gegantera de Sant Cugat
La responsable de comunicació de la Fundació Aspasim, Aina Serra i el representant dels Gegants de Sant Cugat Ferran Ballester, a Cugat Mèdia


En 40 dies la Fundació ha de recaptar 15.000 euros dels quals ja en tenen 10.380. Bona part de la resposta a aquest Verkami ha vingut de la mà de les colles geganteres de Catalunya, com és el cas de la colla de Sant Cugat. L'Ajuntament de Barcelona i la colla gegantera de Sarrià, com a padrins, s'han compromès que si s'aconsegueix el repte del Verkami, el 15 de setembre faran el bateig de 'Normag' en el marc de les festes de la Mercè.


Aina Serra

És molt interessant que posem la discapacitat al centre de la plaça, tenim un gegant amb l'aspecte d'una persona amb discapacitat: per què no n'hi havia hagut cap fins ara?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.