La Mirada tindrà dos mòduls nous i més pati per incorporar 75 alumnes el curs vinent

La previsió és que el projecte arquitectònic de l'edifici definitu entri dimecres al registre municipal i s'aprovi al ple de setembre


  • Comparteix:

El recinte provisional de l'escola La Mirada, al costat de L'Olivera, s'ampliarà en gairebé 1.000 metres quadrats per encabir 75 alumnes nous el curs vinent. Concretament, s'afegiran 968 metres quadrats en els quals es construiran dos nous mòduls, de 298 metres quadrats i amb capacitat per a quatre aules. La resta de superíficie ampliada, 670 metres quadrats, es destinaran a ampliar el pati de l'escola. Pel que fa a l'edifici definitiu del centre, la previsió de l'equip de govern és que el projecte arquitectònic entri al registe municipal aquest dimecres i que s'aprovi al ple de setembre. Tot plegat, amb la voluntat d'enllestir l'edifici definitiu al costat del nou Leonardo da Vinci el curs 2021-2022, tal com ja va avançar Cugat Mèdia.

Amb l'ampliació, el recinte passarà dels 2.239 metres quadrats actuals a 3.207,41. Així, a partir de setembre, el centre disposarà de vuit mòduls, que acolliran 10 grups i un total de 251 alumnes. El cursos de P3 i P4 tindran tres línies i P5 i Primària, dues per nivell. Aquesta es tracta de l'última ampliació prevista al recinte, segons la conselleria d'Educació.

'L'ampliació ens permet començar el curs amb normalitat', ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, aquest dilluns en una visita d'obres a La Mirada coinicidint amb l'inici dels treballs per adequar el terreny de cara a la instal·lació dels dos nous mòduls, que s'ubicaran el proper 21 d'agost al recinte.

Gorina també ha reconegut que van 'justos' de cara a enllestir el nou edifici per d'aquí a dos cursos, sobretot perquè s'han trobat amb un 'projecte no aprovat'. Per això, ha dit, està previst que dimecres el projecte arquitectònic entri al registre i que el ple de setembre l'aprovi. Això permetria licitar una obra que pot tenir una durada de 18 mesos. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a les famílies. 'Tots estem treballant perquè l'edifici de La Mirada sigui una realitat al més aviat possible', ha dit.

El posicionament de les famílies
D'una banda, les famílies veuen amb bons ulls l'ampliació del recinte provisional, ja que permetrà que els alumnes puguin començar el curs amb 'garanties', a diferència de l'any passat que el van iniciar amb retard. Per altra banda, esperen que finalment el nou calendari previst es compleixi i que finalment els alumnes puguin començar el curs 2021-2022 a l'edifici definitiu de La Mirada. Segons l'anterior previsió, l'edifici havia d'estar enllestit aquest setembre.

'Els móduls han de ser provisionals', ha recordat la presidenta de l'AFA de l'escola La Mirada, Sara Loaiza, que s'ha mostrat esperançada pel que fa al nou calendari. 'Els infants necessiten un edifici amb un pati que els permeti córrer i tenir una pista', ha dit.




Mireia Ingla

Entre tots plegats el que hem de fer és accelarar perquè quan més aviat millor l'edifici de La Mirada sigui una realitat.

Sara Loaiza

Si el termini es va retardant, al final dius fins a quin punt és bo ser en mòduls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.