En marxa la 2a TransEines, una experiència terapèutica per combatre l'adicció


  • Comparteix:

Participants de la 1a TransEines / Foto: TransEines

Participants de la 1a TransEines / Foto: TransEines

La TransEinesCat, una iniciativa de l'Associació Eines per a la rehabilitació de persones drogodependents, torna a travessar Catalunya aquest estiu. La segona edició d'aquest projecte, que combina esport i teràpia, comença aquest dimecres a Vielha i acabarà el 21 de setembre a Sant Cugat. Entre sis i set pacients de l'associació, un equip de suport i el fundador, Àlex Florensa, travessaran el país a peu per transmetre la necessitat de combatre les addiccions.

ESCOLTA-HO

Salardú, la Seu d'Urgell, Ripoll, Sant Llorenç Savall, Salou, Camarles i la Sènia són algunes de les poblacions que rebran l'expedició de la segona TransEines aquest estiu. Es tracta d'una experiència que els participants es plantegen com 'un repte personal, esportiu i terapèutic' com ha explicat Anna Guerid, una de les participants de l'any passat, al 'Sant Cugat a fons'. Guerid va rebre l'alta en l'última etapa després de quatre anys de tractament. Ara, ha decidit reprendre els estudis per ser terapeuta i incorporar-se com a professional a l'associació que li ha tornat 'la seguretat' en ella mateixa, ha dit.

A la TransEines els participants 'aprenen a viure en grup, a fer moltes coses com rentar-se la roba i escriure un diari personal', ha apuntat Florensa, que remarca que 'un addicte és una persona que no sap expressar les seves emocions'. Els pacients estan en diferents fases del tractament però, com ha assegurat Àlex Florensa al magazín 'Sant Cugat a fons', 'tots estan molt motivats, tant ells com les famílies'.

Durant els dies que dura la TransEines, els participants combinen la caminada, el descans, la teràpia de grup i visites a les zones per on passen, però també deixen un missatge en aquelles poblacions que els acullen, el de combatre l'addicció a les drogues.


Àlex Florensa

Els participants aprenen a fer moltes coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.