El Punt Lila de la Festa Major de la Floresta recull set situacions de violència masclista i actua en una agressió


  • Comparteix:

Les Olimpíades Bandarres, un dels actes amb més seguiment a la Festa Major de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Les Olimpíades Bandarres, un dels actes amb més seguiment a la Festa Major de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

La bústia del Punt Lila de la Festa Major de la Floresta ha recollit set situacions de violència masclista i el col·lectiu va haver d'intervenir en 'una situació d'agressió sexista en el marc d'un concert nocturn', tal com apunta el comunicat que ha emès, aquest dilluns, la Comissió Feminista del Consell de Barri de la Floresta. El text fa balanç de la tasca d'aquest espai autogestionat per dones i que, per primera vegada, entrava en funcionament. El Punt Lila va estar operatiu els dies 12, 13 i 18, 19 i 20 de juliol de vuit del vespre a dues de la matinada.

La membre de la Comissió, Gemma Tadeo, ha valorat a Cugat Mèdia la necessitat de crear un protocol d'abordatge de les violències masclistes a l'espai públic a La Floresta, començant per l'oci nocturn. Fora del calendari de Festa Major, la comissió treballarà per a la creació d'una xarxa de barri amb 'tolerància zero' a les agressions masclistes, aconseguir que les persones se sentin en un espai sa i segur i la creació d'espais d'escolta de les necessitats de les persones agredides.

De cara setembre, la Comissió començarà la seva tasca divulgativa en l'àmbit socioeducatiu i, 'paral·lelament seguirà pels bars i comerços', ha explicat Tadeo. Els establiments i entitats de La Floresta que es vulguin adherir el protocol d'abordatge de violències masclistes tindran una bústia perquè les persones pugui deixar constància de la situació viscuda, des de l'anonimat. D'aquesta manera, apunta la florestana, es recolliran dades de les violències que ocorren al barri.

Els missatges també es publicaran al compte d'Instagram @florestafeminista.


Gemma Tadeo

Si hi ha alguna persona que ha patit una violència masclista, i en aquell moment no la vol visibilitzar de forma directa però en vol deixar constància de forma anònima, la pot deixar a la bústia. D'aquesta manera, tindrem dades de les violències que passen al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.