Jordi Pujol: 'La família i el país són igualment necessaris per a les persones'


  • Comparteix:

L'expresident de la Generalitat ha ofert una xerrada en el marc de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran

L'expresident de la Generalitat ha ofert una xerrada en el marc de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran

La passió pel país i la dedicació per Catalunya durant prop de 60 anys han marcat la vida de Jordi Pujol. Així ho ha manifestat a Sant Cugat l'expresident de la Generalitat en una conferència emmarcada dins l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran. A més, Jordi Pujol ha fet un emotiu recorregut per la seva vida política i personal.

La conferència 'Vivències i sensacions actuals d'un home que s'ha fet gran darrere un ideal' ha tingut com a convidat especial l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Segons Pujol, els fonaments de la seva vida han estat marcats per la religió, l'obertura a Europa i el patriotisme. És aquesta mateixa passió per Catalunya la que ha guiat la seva vida des de ben jove, com explica el propi Pujol.

Jordi Pujol

Des de molt jovenet he tingut una passió que ha estat el meu país, Catalunya. Durant 60 anys he fet tot el que he pogut per Catalunya.


Jordi Pujol comença la seva aproximació als moviments catalanistes clandestins el 1946, sempre sustentat en valors com la família. En aquest sentit, l'expresident ha remarcat la importància de la figura del seu pare i el seu oncle en aquest procés. Per Jordi Pujol, el país és com la família, tots dos són necessaris.

Jordi Pujol

De la mateixa manera que la gent necessita una família, la gent necessita un país.


A més de la família, el catalanisme de Jordi Pujol va iniciar-se, segons ha explicat ell mateix, amb la lectura de tres llibres: 'Sentiment de Pàtria', 'Elogi de Catalunya' i un llibre de paisatges de Catalunya.

L'Aula d'Extensió Universitària continua la seva activitat el proper 14 de desembre, amb una conferència titulada 'Virtualitat, multidimensionalitat i intel·ligència ambiental, nous paradigmes en el món de la formació'. La xerrada anirà a càrrec del doctor Gabriel Ferrater, rector de la Universitat Oberta de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.