Sant Cugat i una cinquantena d'ajuntaments exigeixen a Endesa condonar el deute a famílies vulnerables

Ingla i altres alcaldes catalans signen una declaració conjunta a Terrassa que es portarà als plens municipals


Temes relacionats

Sant Cugat i una cinquantena d'ajuntaments exigeixen a Endesa condonar el deute a famílies vulnerables ( 5/set/19)

La Diputació de Barcelona demana als municipis que no paguin 'absolutament res' del que demana Endesa en una carta ( 4/set/19)

Endesa podria tallar el subministrament a 158 famílies de Sant Cugat en situació vulnerable ( 2/set/19)


  • Comparteix:

Ingla amb la resta de representants municipals / Foto: Ajuntament

Ingla amb la resta de representants municipals / Foto: Ajuntament

Sant Cugat i una cinquantena d'ajuntaments catalans han fet front comú aquest dijous a Terrassa per exigir a Endesa que condoni els 21 milions d'euros de deute energètic que, segons la companyia, diverses famílies en situació de pobresa energètica han contret amb l'elèctrica en els darrers anys. En una trobada amb diversos consistoris catalans que ha comptat amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, diferents representants municipals han signat una declaració conjunta per reclamar a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar a prop de 400 ajuntaments, i en què insta el Govern a liderar un front comú per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei 24/2015. Un acord que s'elevarà als respectius plenaris en els propers mesos.

Els municipis participants consideren que el deute que les famílies en situació de pobresa energètica tenen contret amb Endesa s'ha de condonar i afirmen que cap administració ha d'assumir aquesta despesa. A banda d'Ingla, la reunió també ha comptat amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la batllesa de Girona, Marta Madrenas, entre d'altres.

La reunió de Terrassa arriba un dia després de la trobada que aquest dimecres va organitzar la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, amb els alcaldes de la província que van rebre la carta de la companyia elèctrica. En aquesta trobada va ser el tinent d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, qui va representar Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.