El pensament de Samuel Huntington centra la sessió d'avui del grup de lectura de la UIP


  • Comparteix:

El pensament de Samuel Huntington, autor del llibre 'Xoc de civilitzacions', centrarà aquest vespre una nova sessió del grup de lectura i debat de la Universitat Internacional de la Pau (UIP). Després d'abordar temes com el diàleg intercultural i el conflicte a Orient Mitjà, la UIP clou la programació d'aquest trimestre amb una lectura compartida d'aquest politòleg nordamericà, que basa el seu pensament en l'enfrontament cultural entre Occident i les civilitzacions emergents.

Si Francis Fukuyama va profetitzar que després de la caiguda del bloc comunista es va produir l'inici d'un nou període de la humanitat, conegut com 'la fi de la Història', un altre dels pilars de pensament conservador actual, Samuel P. Huntington, va anunciar que la nova era estaria presidida pel xoc entre dos paradigmes culturals 'antagònics', l'occidental i el de les 'velles civilitzacions', que basen la seva identitat en la religió. El politòleg nordamericà considera que l'emergència d'aquestes civilitzacions, com la musulmana o la xinesa, introduirà inestabilitat en l'ordre internacional.

El pensament de Huntington, qualificat de 'xenòfob' per la UIP, centrarà la sessió d'aquest vespre del grup de lectura i debat. Un dels seus responsables, José Maria Perceval, explica que aquestes sessions pretenen tractar temes polèmics d'actualitat, i estan obertes a tothom, no només als especialistes.

Josep Maria Perceval

S'han escollit temes amplis i polèmics per fer participar la gent. Sobretot ha de quedar clar que no és un lloc d'intel·lectuals, és un lloc de persones que pensen que el món es pot solucionar mitjançant el diàleg


La sessió d'avui del grup de lectura i debat de la UIP tindrà lloc, com és habitual, a les 8 del vespre a la seu de l'entitat, situada al carrer Santiago Rusiñol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.