Setmana rècord de trànsit de bicicletes als dos comptadors de Sant Cugat

Del 2 al 8 de setembre han passat 5.394 bicicletes per la Rambla del Celler i 3.600 pel camí de Can Gatxet


  • Comparteix:

Imatge del carril bici de la Rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot

Imatge del carril bici de la Rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot

La primera setmana de setembre han circulat de mitjana 770 bicicletes diàries pel carril bici de la Rambla del Celler i 514 pel del camí de Can Gatxet. Es tracta del rècord setmanal de trànsit de bicicletes dels dos comptadors instal·lats per l'Ajuntament a la ciutat des que es van posar en funcionament el 22 de maig. En aquests prop de tres mesos s'han comptabilitzat 67.527 bicicletes per la Rambla del Celler i 44.582 bicicletes pel camí de Can Gatxet.

De fet, aquest diumenge es va registrar el rècord diari de vehicles al camí de Can Gatxet, amb 642. El pic a la Rambla del Celler va ser el 4 de juny, amb 897 bicicletes.



El membre de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat Ernest Vidal ha explicat a Cugat Mèdia que durant els mesos de més calor l'ús de la bicicleta sol baixar més que durant els mesos de fred, així que esperen que continuï el repunt. Això sí, argumenta que per fer la comparativa cal tenir les dades de tot l'any. Pel que fa als reptes de la ciutat per incentivar l'ús d'aquest vehicle, des de l'assemblea expliquen que el més 'visible' és millorar la connexió de carrils bici, més que fer-ne més.

També demanen controlar la velocitat dels vehicles de motor al centre i mesures per eliminar els robatoris de bicicletes al carrer. Segons Vidal, l'Ajuntament ha d'instal·lar a l'octubre un dispositiu al comptador de la Rambla del Celler que mostrarà en directe el número de bicicletes que hi circulen.




Ernest Vidal

Normalment, el mes amb un major increment de bicicletes és l'abril. Quan ve la calor l'ús de la bicicleta baixa més que a l'hivern. Crec que ara que comença el curs anirà augmentant.

Ernest Vidal

Més que fer carrils bici nous, s'han de connectar entre ells. S'ha d'aprovar la nova ordenança i que el ciclista es trobi més segur. Reduir la velocitat dels cotxes i fer el trànsit més humà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.