La celebració de la Diada a Sant Cugat resisteix malgrat la pluja

Les entitats i partits apel·len al diàleg i a fer política per fer front als reptes del país


Temes relacionats

Ingla, al discurs de la Diada: 'Tornem a fer política' (11/set/19)

Què han dit els polítics a l'ofrena floral de la Diada? (11/set/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut aquest dimecres una ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya passada per aigua. La meteorologia, però, no ha impedit que es dugués a terme un acte on entitats i partits, així com la corporació municipal, han fet una crida a l'entesa i a 'fer política'. Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium, de la seva banda, han refermat l'aposta per la via unilateral cap a la independència.

L'ofrena floral ha omplert la plaça de Rafael Casanova en una trobada on els partits polítics han destacat la importància del diàleg. Un diàleg al qual l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha apel·lat al seu discurs institucional. 'Tornem a fer política', ha expressat.

Malgrat les interpel·lacions al diàleg, l'esperit reivindicatiu i la preocupació per la sentència de l'1-O flotava en l'ambient. Ho ha explicitat la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha fet una crida a la ciutadania a participar de la manifestació de Barcelona. 'Estem a l'espera d'una sentència que no serà la que toca', ha lamentat.

Un lament al qual s'hi ha sumat el president d'ERC, Oriol Cisteró, que ha personificat la preocupació recordant Raül Romeva. 'Tenim un sentiment complex perquè tenim molta gent a presó i a l'exili i estem preocupats per la sentència', ha explicat a Cugat Mèdia.

Des del PSC es comparteix el caràcter reivindicatiu de la Diada, però va més enllà. El primer secretari del partit, Pere Soler, vol que la diada sigui 'més inclusiva'. De fet, ha instat el govern català a 'no tancar-se en sí mateix'.

Des de la CUP ha pres la paraula Iñaki Ruiz. Els anticapitalistes veuen la Diada, a més, com una oportunitat per sortir al carrer per reivindicar els drets socials.

Més enllà dels partits polítics, les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat també han participat de l'ofrena. Així, el teixit associatiu santcugatenc ha aprofitat la trobada per reivindicar el seu paper tant a la ciutat com al país. La defensa de la catalanitat i dels drets socials i humans han estat algunes de les constants en els discursos dels representants de les associacions.

Un cant conjunt amb el Quartet Catalònia ha posat fi a una trobada que ha donat el tret de sortida a les activitats de la Diada. Enguany, a causa de la pluja, la Diada no ha pogut comptar amb l'actuació del Gausacs ni amb la presència de les figures del Geganters, el Joan i la Marieta.

Valldoreix
La pluja ha començat a escampar cap a les dotze del migdia. Així, l'ofrena a Valldoreix s'ha pogut realitzar amb normalitat als Jardins de l'Onze de Setembre. Al discurs institucional, el president de l'EMD, Josep Puig, ha instat la ciutadania a 'mantenir l'esperit del 1714 per lluitar contra el setges moderns'.










Silvano Benidelli (Club Muntanyenc)

És un dia d'amistat. És un dia de festa i reivindicatiu.

Montse Grau (Penya Blaugrana)

Hem recordat la catalanitat del Barça i de la Penya.

Emilio Gutiérrez (Club Rugby Sant Cugat)

Volem seguir endavant, arrelats a Sant Cugat. I que el rugbi i els seus valors siguin a tot arreu.

Rafa Robledo (Unió Ciclista Sant Cugat)

La nostra humil aportació és aquesta: ser allà on es pugui avançar.

Miquel Garcia (Sant Cugat FC)

Com a club, ens sentim part del teixit social de Sant Cugat. No s'ha de perdre l'espurna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.