Un concert, 95 persones amb ajuts alimentaris i sanitaris

Creu Roja destina la recaptació del concert solidari del Rotary a combatre la pobresa


  • Comparteix:

Membres de les dues entitats / Foto: Cugat Mèdia

Membres de les dues entitats / Foto: Cugat Mèdia

Un total de 95 persones usuàries de Creu Roja s'han beneficiat directament de la recaptació del 12è Concert de Música per a la Solidaritat del Rotary Sant Cugat. Els 4.821,89 euros aconseguits en la iniciativa solidària han servit per facilitar ajuts d'alimentació a 15 famílies durant tres mesos i distribuir 60 ajuts sanitaris per a tractaments.

El grup Refugi, amb Joan Reig i el santcugatenc Joan Pau Chaves, van posar la música, el Rotary l'organització i la recaptació, i la Creu Roja ha convertit els diners en ajudes. Tres pilars amb un objectiu comú: lluitar contra la pobresa. Així, uns 3.800 euros s'han destinat a targetes que 15 famílies en situació de vulnerabilitat han fet servir per comprar productes frescos d'alimentació en una cadena de supermercats. Els 1.000 restants han servit per finançar 60 tractaments mèdics.

Lluita contra la pobresa, especialment la cronificada
Aquesta col·laboració entre entitats és un exemple més de la tasca que realitzen al municipi tant el Rotary com Creu Roja. ' Volem que la gent sàpiga que no treballem només per a l'elit, sinó també per a la gent amb necessitats', ha afirmat el llavors president del Rotary, Carlos Gonzalvo. De fet, en 12 edicions, el concert solidari de l'entitat ha assolit els 100.000 euros recaptats per a entitats locals.

L'última ha estat Creu Roja, que durant el 2018 ha atès 3.334 persones de Sant Cugat i Rubí. D'aquestes, el 61% a través de projectes de lluita contra la pobresa i especialment contra la seva cronificació, principal preocupació de l'entitat, com ha explicat el president de la delegació local, Lluís Carreras.

La pobresa a Sant Cugat afecta principalment dones amb fills. De les més de 3.300 persones ateses, 2.692 són dones. De fet, el perfil majoritari dels usuaris respon a dones, entre 45 i 49 anys, amb fills i a l'atur.

L'altra gran preocupació, alerta l'entitat, és la gent gran o amb dependència. Durant el 2018, la Creu Roja ha atès 402 persones d'aquest col·lectiu, que a més augmentarà en els propers anys donada la situació d'atur de llarg termini que afecta molts majors de 45 anys que tenen risc de patir pobresa quan arribin a l'edat de jubilació.

Creu Roja, en xifres
De cada 100 euros ingressats per Creu Roja durant el 2018, 57,57 s'han destinat a projectes contra la pobresa, per promoure la inserció laboral o per atendre la infància en risc. Actualment, la delegació local compta amb 310 voluntaris, una xifra que s'ha doblat des de l'inici de la crisi. A més, té 4.817 socis i 89 empreses col·laboradores.




Lluís Carreras

Decreix el número total de persones que necessita aquest ajut, però hi ha una gran part que pateix pobresa cronificada. Normalment són mares amb fills.

Carlos Gonzalvo

Volem que la gent de Sant Cugat nosaltres no només fem coses per a l'elit, sinó que també treballem per als necessitats. En aquest cas, via Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.