Romeva vol tornar a presentar-se al Senat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Romeva al Senat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Romeva al Senat / Foto: ACN

El santcugatenc Raül Romeva s'ha posat a disposició d'ERC per tornar a ser candidat al Senat a les eleccions del 10 de novembre. Així ho ha explicat en una carta a la militància el president d'ERC, Oriol Junqueras, a la qual també s'ha ofert a encapçalar de nou la llista del partit al Congrés. Tots dos estan en presó provisional a l'espera de sentència i, tot i ser elegits a les eleccions del 28 d'abril, van ser suspesos per les respectives cambres.

En la carta, Junqueras afirma que 'l'arrogància, la irresponsabilitat i, sobretot, la immaduresa democràtica del sistema polític espanyol porten cap a aquesta repetició electoral'. I referma l'aposta d'ERC per, malgrat la repressió, estendre la mà al diàleg. 'Sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l'Estat i Catalunya que doni resposta als nostres objectius legítims', argumenta Junqueras.

Després d'intercanviar missatges amb la secretària general, Marta Rovira, el coordinador nacional, Pere Aragonès i la portaveu del partit, Marta Vilalta, Junqueras anuncia que es posa 'a disposició del partit, de la ciutadania i de la causa de la llibertat per poder tornar a encapçalar la candidatura d'ERC al Congrés'.

'I ho faig acompanyat una vegada més de l'amic Raül Romeva que es torna a posar al servei del país per encapçalar la candidatura d'Esquerra al Senat. Han de saber que combatrem la repressió fins al final. No desapareixerem, no ens cansarem i no ens aturarem mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem', afegeix en la carta.

En aquest context, el líder dels republicans assegura que mai com avui ha estat tant convençut que 'la independència del nostre país és inevitable, malgrat que som plenament conscients, com sempre recorda l'amic Romeva, que el camí no serà ràpid ni fàcil'.


Mireia Ingla

És una excel·lent notícia. Si no s'hagués ofert, la militància li ho haguéssim demanat. Va ser el senador més votat a Catalunya i és el millor candidat que ERC podria tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.