Sant Cugat s'uneix a la lluita per l'emergència climàtica

El col·lectiu 'Fridays for future' i l'Assemblea pel Clima reclamen accions a les administracions per evitar el col·lapse climàtic


  • Comparteix:

Més de 50 persones han participat aquest divendres a la tarda a la manifestació pel clima organitzada per l'Assemblea pel Clima a Sant Cugat en el dia de la Vaga Mundial pel Clima. Petits, joves i grans s'han unit en el darrer acte de la jornada a la ciutat i així s'han desplaçat fins a Barcelona, on ha tingut lloc la manifestació unitària. La lluita contra el canvi climàtic, un front comú que ha unit els joves de Fridays For Future Sant Cugat i els membres de l'Assemblea pel Clima en una jornada de protesta i de compromís amb l'emergència climàtica.

Durant tota la jornada, l'Assemblea pel Clima, creada fa poques setmanes a la ciutat, ha organitzat activitats per conscienciar la ciutadania i les administracions de la 'urgència' de mesures per evitar un col·lapse. De fet, en un manifest llegit davant de l'ajuntament, el col·lectiu ha cridat a un 'canvi de model' per 'deixar d'explotar la terra'. Ho han explicat a Cugat Mèdia els membres de l'assemblea i del comitè de vaga Joan Casanova i Marc Loscertales.

La manifestació, que ha arrencat a la plaça d'Octavià a les cinc de la tarda, ha estat l'acte central de la jornada de vaga i ha comptat amb la participació de petits i grans que han caminat junts fins a la plaça de Lluís Millet amb crits de 'més bicicletes i menys cotxes'. També, durant la jornada hi ha hagut piquets informatius, dues manifestacions, a més d'un dinar de carmanyola i d'un espai de debats pel desenvolupament sostenible i tallers. Els ciutadans també han pogut veure durant tot el dia una exposició reivindicativa a la plaça d'Octavià.

De la seva banda, el nucli local de 'Fridays for future', ha preparat al matí els cartells i les pancartes per a la manifestació unitària de Barcelona. De fet, el moviment juvenil ha marxat cap a la capital catalana al migdia per assistir a diverses xerrades i debats.


J. Casanova i M. Loscertales

Som un comitè que s'ha organitzat fa tres setmanes a l'estela de 'Fridays for future'. La necessitat és real, estem en una situació de 'col·lapse' i no podem esperar més. / L'emergència climàtica és innegable, les destrosses són en molts àmbits per un model perpetuat pels països més rics que han explotat la terra sense cap mirament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.