Acompanya'm neix per alleugerir el pes per a les famílies amb persones amb discapacitat

L'entitat unirà persones que ja s'han enfrontat als reptes d'un fill amb discapacitat amb d'altres de novelles


  • Comparteix:

Ferran Felius i Lluís Godayol són dos dels impulsors de l'entitat / Foto: Cugat Mèdia

Ferran Felius i Lluís Godayol són dos dels impulsors de l'entitat / Foto: Cugat Mèdia

Ferran Felius i Lluís Godayol han passat per tots els obstacles que suposa tenir un fill amb discapacitat. Els 'debuts', com els agrada anomenar-ho. L'entrada a l'escola d'educació especial, el pas a un centre especial de treball, el camí cap a la independència i, molt especialment, la certesa que quan els pares faltin, el fill podrà viure una vida digna i segura. N'hi ha molts més, però aquests són alguns dels que han destacat al magazín 'Sant Cugat a fons' de Ràdio Sant Cugat, on han presentat Acompanya'm, una nova entitat que neix amb l'objectiu de transmetre aquestes experiències a les famílies que s'hi enfronten per primera vegada.

ESCOLTA-HO

Felius i Godayol han remarcat la solitud de les famílies quan reben el diagnòstic de la discapacitat i que, tot i que ara mateix hi ha moltes més fonts d'informació, els és molt difícil conèixer tots els serveis que tenen a la seva disposició. 'Els recursos hi són, però fa falta saber on buscar-los', ha explicat Felius. I no només per manca d'informació, sinó també per una absència de referents, ja que la majoria de famílies no en coneixen cap més que es trobi en la mateixa situació.

Godayol ha assenyalat que molts àmbits de la vida de les persones 'estan molt ben reglades', per exemple l'entrada a l'escola, a l'adolescència o al món laboral, però que en el cas de les persones amb discapacitat 'això no passa'. En aquesta línia, Acompanya'm també neix amb l'objectiu d'influir i aconsellar tant a l'entorn públic com privat per convertir Sant Cugat en una ciutat 'model' en l'àmbit de l'atenció a la discapacitat.

De moment, han explicat Godayol i Felius, la iniciativa ha tingut una molt bona acollida i ja són una trentena les famílies que s'han interessat en sumar-s'hi.


Lluis Godayol

Quan entrem en el món de la discapacitat, així com quan es parla de la resta de persones, hi ha una sèrie de coses que estan molt ben reglades, per exemple l'escola, al món de la discapacitat això no passa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.