La Xesca: 'Una okupació molesta hi hagi qui hi hagi a les institucions'

El col·lectiu assegura que sempre s'ha garantit la seguretat de l'immoble


Temes relacionats

L'Ajuntament ordena desallotjar La Xesca 'per raons de seguretat' ( 7/oct/19)

La CUP-PC carrega contra Solvia per haver 'deixat degradar' l'edifici de La Xesca ( 7/oct/19)


  • Comparteix:

La Xesca va celebar tres anys a Sant Cugat el mes passat / Foto: Cugat Mèdia

La Xesca va celebar tres anys a Sant Cugat el mes passat / Foto: Cugat Mèdia

Els membres del casal de joves La Xesca asseguren estar sorpresos per 'les presses' de l'equip de govern per fer efectiu el desallotjament de l'edifici que el col·lectiu okupa des de fa tres anys. En declaracions a Cugat Mèdia, La Xesca assegura que sempre s'ha garantit la seguretat a l'immoble i que, fins i tot -i contradient la versió de l'Ajuntament-, han fet algun apuntalament a l'edifici.

La membre del casal de joves Anna Sala ha lamentat que el debat al respecte de l'okupació de La Xesca s'hagi articulat al voltant de la seguretat. 'És una qüestió política', considera. Preguntada sobre el fet que l'actual equip de govern (format per ERC-MES, PSC i CUP-PC) hagi emès l'ordre, Sala considera que 'una okupació molesta a les institucions', independentment del color polític. En aquest sentit, però, ha recordat que el procés el va iniciar l'anterior equip de govern (PDeCAT-Demòcrates).

Malgrat la situació, La Xesca es veu 'amb força' per seguir tirant endavant el projecte i per reivindicar l'ús dels espais buits de la ciutat. 'Si ens venen a fer fora, ens hi trobaran fent activitats', ha avisat Sala.

Estava previst que el passat 19 de setembre es produís el desallotjament de l'immoble, coincidint amb el tercer aniversari de l'okupació. Després que no fos així, La Xesca preveia que el desallotjament tindria lloc el 26 de novembre. Ara, amb la notificació del consistori, el procés podria accelerar-se.


Anna Sala

Això és un procés que ja estava obert, no l'engega el govern actual. Una okupació molesta a la institució sigui qui sigui qui hi hagi allà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.