La Xesca tanca files entorn l'okupació com a alternativa a les limitacions de l'Ajuntament


Temes relacionats

L'Ajuntament ordena desallotjar La Xesca 'per raons de seguretat' ( 7/oct/19)

La Xesca: 'Una okupació molesta hi hagi qui hi hagi a les institucions' ( 7/oct/19)

La CUP-PC carrega contra Solvia per haver 'deixat degradar' l'edifici de La Xesca ( 7/oct/19)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La Xesca avisa. Seguirà defensant espais okupats com a eina 'legítima' per crear projectes autogestionats i denunciar i trencar amb el sistema especulatiu davant 'les limitacions' de l'Ajuntament. En un comunicat, l'entitat carrega contra els governs municipals, l'actual i l'anterior del PDeCAT-Demòcrates, per manca de diàleg i de voluntat política, que han culminat amb una ordre de desallotjament per motius de seguretat.

Com ja va avançar Cugat Mèdia, la Xesca nega els riscos en la seguretat de l'edifici, del qual recorda que fa com a mínim vuit anys que estava en desús i tres de la seva okupació. Per a l'entitat, aquest argument és només una excusa per passar per damunt del debat polític que hi ha al voltant de l'okupació com a resposta a l'especulació.

En aquest sentit, qualifica la decisió de l'equip de govern d''espectacle' i de circ, on l'única cosa que troben a faltar, diu el comunicat, és la creació d'espais d'oci alternatiu, de formació, d'autogestió i d'empoderament juvenil per davant dels bancs i empreses immobiliàries responsables de desallotjaments i l'especulació.

'Hem decidit arriscar-nos i crear el nostre propi projecte al marge de caretes i falses aparences', conclou el comunicat, on l'entitat adverteix que si el que es vol és espectacle, en tenen 'per estona', però del que 'posa les veritats sobre la taula'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.