Neix a Sant Cugat el primer portal sobre diagnòstic genètic i medicina genòmica


  • Comparteix:

L'equip de Genetica.cat / Foto: Genetica.cat

L'equip de Genetica.cat / Foto: Genetica.cat

El projecte Genètica.cat neix amb l'objectiu de ser el primer portal català centrat en el diagnòstic genètic i la medicina genòmica. Keyvan Torabi, Marina Riera i Joan Simó són els impulsors de l'espai web, que ja està en marxa i que vol ajudar a la difusió d'aquest avenç tecnològic, que a Catalunya encara està a les beceroles però que en altres països del món ja forma part del paisatge habitual. Torabi i Simó han passat per la secció 'El Pou' per presentar el projecte.

ESCOLTA-HO

Els impulsors tenen clar que la divulgació científica passa per fer més accessibles els continguts al públic en general i per això volen potenciar les creacions audiovisuals i la 'traducció' d'articles científics per al gran públic i fer-los partíceps de les possibilitats -i de les limitacions- de la genètica. A la vegada, però, volen ser una àgora on els professionals de la matèria puguin trobar-se i compartir experiències i avenços.

Un projecte que neix també amb la intenció de col·laborar a la difusió científica. Torabi ha argumentat que la ciència està 'infrarepresentada als mitjans' i que la difusió de continguts sobre un tema com la genètica, que en alguns països 'fins i tot entra a la sanitat pública', pot contribuir en aquest objectiu.

Un concurs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha estat l'empenta definitiva que necessitava el projecte per tirar endavant i ha permès als impulsors, que tenen clar que no busquen benefici econòmic, poder nodrir de contingut el llançament de la plataforma.


Keyvan Torabi

La ciència continua infrarepresentada als mitjans i també perquè el diagnòstic genètic ve amb força. Hi ha altres països que ho tenen molt desenvolupat, fins i tot en sanitat pública. Aquí no ho està tant i la gent no sap què pot aportar la genètica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.