L'Hospital General de Catalunya té capacitat per ampliar la col·laboració amb la sanitat pública

Des del centre han assegurat al 'Sant Cugat a fons' que estan 'a disposició del servei públic' en cas d'arribar una oferta


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) té la capacitat suficient per 'ampliar la col·laboració' amb el departament de Salut, més enllà del contracte actual que permet donar suport i complementar el servei públic, perquè 'hi ha l'espai, el personal i totes les facilitats i sempre ha estat així'. N'ha parlat de tot plegat la directora mèdica i d'operacions de l'HUGC, la doctora Marta Guzmán, i la directora d'Infermeria, la doctora Marife Viso, que han passat pel 'Sant Cugat a fons' per repassar l'actualitat més destacada del centre i, també, trencar una llança a favor d'ampliar l'acord i trobar mecanismes que permetin l'encaix públic i privat.

ESCOLTA-HO

Ara bé, l'hospital no ha rebut cap oferiment en ferm per part de la Generalitat més enllà de les declaracions que va fer l'exconseller de Salut, Toni Comín, en una entrevista a l'ACN en què assegurava que veia 'possibilitats' de tancar un acord amb QuirónSalud per a la compra del centre.

Fins ara l'Hospital Universitari General de Catalunya, el millor hospital de l'Estat espanyol segons els Premis BHS - Best Spanish Hospitals Awards, té un contracte complementari amb la sanitat pública amb què pot ajudar a descongestionar i desenrocar problemàtiques d'altres centres públics.

Des del centre han assegurat a Cugat Mèdia que veurien amb bons ulls una oferta de la Generalitat per assumir més competències del servei públic, sempre i quan es plantegés un oferiment que certifiqués la continuïtat de les activitats normals del centre, amb més de mil treballadors a les seves files, i s'habilités 'un nou espai' per dur-les a terme. L'oferiment, però, no ha arribat mai a mans de la direcció del centre.

Precisament, l'encaix de l'hospital al sector públic és un dels punts recorrents al Ple municipal.

Capdavanters
L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha rebut sis guardons als Premis BHS - Best Spanish Hospitals Awards. Així, el centre està considerat el millor hospital de l'Estat espanyol en les categories de 'Resultats globals', 'Aparell circulatori', 'Aparell respiratori', 'Aparell digestiu i hepatopancreàtic', 'Sistema nerviós' i 'Diagnòstic de la dona'.

Els premis BHS tenen l'objectiu d'optimitzar la gestió sanitària per a la millora continuada dels hospitals d'aguts de l'Estat.


Marta Guzmán

Nosaltres sempre hem dit que estem a disposició del servei públic. Em faria molt feliç que la gent de Sant Cugat pogués venir a l'HGC enlloc d'anar a una altra població com Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.