Més d'un centenar de persones participen a la caminada solidària contra l'Alzheimer

La 'Memory Marxa' recapta més de 1.500 euros per a projectes a favor de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Els participants de la 'Memory Marxa' abans de començar la caminada / Foto: Cugat Mèdia

Els participants de la 'Memory Marxa' abans de començar la caminada / Foto: Cugat Mèdia

Prop de 130 persones han participat aquest diumenge a la 1a edició de la 'Memory Marxa', organitzada per l'Associació de Familiars d'Alzheimer, i que ha recaptat més de 1.500 euros per finançar dos projectes socials destinats amb malalts d'Alzheimer a Sant Cugat. La caminada solidària ha comptat amb un itinerari curt de gairebé tres quilòmetres i un altre llarg de gairebé vuit que ha transitat per la serra de Collserola fins arribar a la masia de Can Coll. Els dos recorreguts s'han pogut fer opcionalment en marxa nòrdica, i han tingut el punt de sortida i d'arribada al parc de la Pollancreda, on també s'ha fet un dinar solidari al migidia.

La 'Memory Marxa' pretén sensibilitzar la població dels efectes d'aquesta malaltia neurodegenerativa en el dia a dia de les persones que la pateixen. És per això que els organitzadors han instal·lat diverses paraules inscrites en cartells al llarg dels dos itineraris, amb l'objectiu de comprovar quants mots són capaços de recordar els corredors al final de la caminada. Per la presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer, Anna Fitó, el més important és que els participants 'comprovin l'impacte social de l'Alzheimer' i 'reclamin a les institucions 'una major inversió per garantir el benestar dels malalts'.

En aquest sentit, Fitó ha advertit que tenir l'Alzheimer suposa un 'desgast econòmic molt important' tant per als malalts com per als familiars, i ha denunciat la situació de desemparament que viuen les persones grans per part de les administracions.

Els diners recaptats pels organitzadors serviran per impulsar el projecte Espai Respir, que pretén obrir un local a Sant Cugat on poder cuidar els malalts i dur a terme activitats lúdiques. A més, una part dels fons també finançaran campanyes de conscienciació per les persones que cuiden els seus familiars malalts d'Alzheimer. Anna Fitó considera que cal 'alliberar-los una part de la càrrega' perquè si no es corre el risc 'que el cuidador també acabi malalt'.

Un cop acabada la marxa, els participants han rebut una bossa d'obsequi i han celebrat un dinar solidari amenitzat amb els concerts de la banda Nus Duo i d'un altre grup de música africana. Tots els actes de la jornada s'han desenvolupat enmig d'un ambient festiu coincidint amb una data pròxima al Dia Mundial de l'Alzheimer, que va ser el passat dia 21 de setembre.


Anna Fitó

Costa molt trobar centre de dia, costa molt que et donin residència, el cost de tenir una treballadora a casa és altíssim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.