La Campanya contra el Quart Cinturó acusa la Generalitat d'actuar per 'fets consumats'


  • Comparteix:

El govern català ha fet públic un mapa de carreteres que inclou el tram Abrera-Terrassa

El govern català ha fet públic un mapa de carreteres que inclou el tram Abrera-Terrassa

La Campanya contra el Quart Cinturó acusa la Generalitat de tirar endavant una política de 'fets consumats' per incloure el tram Abrera-Terrassa de l'autovia orbital en un mapa de carreteres divulgatiu. La plataforma considera que el govern català no té voluntat de diàleg sobre aquesta insfraestructura i incompleix el pacte del Tinell, subscrit entre les tres forces que donen suport a l'executiu.

La Generalitat, a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) i l'Institut Cartogràfic de Catalunya, ha decidit incloure el tram Terrassa-Abrera del Quart Cinturó entre les vies en projecte o construcció en un mapa divulgatiu de carreteres de Catalunya. Així es desprén del mapa que acompanyava un diari català de gran tirada aquest diumenge, fer per l'Institut Cartogràfic sota els criteris de la conselleria encapçalada per Joaquim Nadal.

Davant d'aquest fet, la Campanya contra el Quart Cinturó ha mostrat la seva indignació pel que qualifiquen d'una 'política de fets consumats'. Maties Serracant és el portaveu de la campanya.

Maties Serracant

La Generalitat tira endavant una política de fets consumats, que a més atempten contra el pacte del Tinell. El mapa publicat simbolitza una manca de voluntat de diàleg.


La Campanya també ha criticat la postura 'unilateral' del Ministeri de Foment, que ha iniciat la tramitació del segon tram del Quart Cinturó fins a Granollers. Tant aquesta decisió com la postura de la Generalitat demostren, segons Maties Serracant, que no hi ha una voluntat real de debatre sobre la necessitat d'aquesta infraestructura viària i el seu impacte ambiental.

Maties Serracant

Tant la decisió de fer constar el Quart Cinturó al mapa de carreteres com la tramitació del segon tram per part de l'Estat posen en evidència una manca de diàleg. En aquests moments el procés hauria d'estar aturat.


Els opositors al Quart Cinturó recorden que, com recull el pacte del Tinell subscrit pel tripartit, és necessària la reformulació del Pla de Carreteres i que és en aquest procés que s'hauria d'emmarcar la decisió sobre l'autovia orbital. En aquest sentit, la Campanya demana l'aturada de la tramitació actual i l'inici d'un procés d'estudi i debat que permeti decidir el futur d'aquesta infraestructura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.