Les inundacions, principal incidència per la pluja a Sant Cugat

Els Bombers han efectuat fins a set sortides per incidències a causa de les precipitacions


  • Comparteix:

Inundació als ponts de l'estació / Foto: Cugat Mèdia

Inundació als ponts de l'estació / Foto: Cugat Mèdia

Fins a set sortides han efectuat els Bombers de la Generalitat a Sant Cugat per solucionar incidències derivades de l'episodi de pluja d'aquesta matinada. Es tracta principalment d'inundacions a immobles particulars del municipi, segons ha informat el cos a Cugat Mèdia. Diversos punts de la ciutat també han patit acumulacions d'aigua, tot i que a primera hora del matí s'ha recuperat la normalitat, ha informat l'Ajuntament. En cap cas s'ha registrat cap dany personal.

Les primeres incidències s'han registrat a les onze de la nit passades a un soterrani d'una casa del carrer del Pla i a un pàrquing del carrer de Colombina, a Valldoreix. Fins a aquests llocs, s'hi ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat. També hi han treballat al carrer de Santiago Rusiñol, on ha caigut una part d'un sostre d'un immoble per filtracions d'aigua. L'episodi també ha afectat una casa del passeig de Tossal de Valldoreix, on ha entrat l'aigua.

Cap a dos quarts de dues de la matinada, els Bombers han intervingut al carrer de Gorina per una branca que impedia la circulació dels vehicles i a l'avinguda de Can Cabassa per la inundació a una casa. En aquest indret, també ha caigut a la via pública un xiprer d'una particular, que ha estat retirat.



Les fortes precipitacions han acumulat aigua a diversos punts de la ciutat, com als ponts de l'estació, a l'avinguda del Carril, un dels punts negres de la ciutat quan hi ha episodis de pluja. En aquesta zona, la Policia Local ha desviat el trànsit quan l'acumulació d'aigua ho ha requerit. També ha estat considerable la inundació de les calçades per fulles als embornals de l'avinguda de la Clota, el carrer de Pere Calders i el carrer de Salvador Espriu. Tot i així, i segons informa l'Ajuntament, la normalitat s'ha recuperat a primera hora del matí, quan només quedava una dotació de la brigada municipal treballant al passeig del Nard per terra acumulada. Aquesta via també ha patit acumulació d'aigua durant la matinada.

A més, s'han produït petites goteres al centre de les pistes del PAV1 i PAV2 i al canal de recollida d'aigua de la ZEM de la Floresta. Al gimnàs de la Floresta s'ha inundat la pista per rebuf de clavegueram, igual que a la ZEM Jaume Tubau, on s'ha vist afectada la sala tècnica. L'episodi ha fet saltar les proteccions de diversos quadres de l'enllumenat, on s'han registrat fins a una desena d'incidències, segons fonts municipals.

Les intenses pluges d'aquesta nit i matinada també han afectat la línia de FGC del Vallès i rodalies de Renfe. El servei de la línia S2 de FGC entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu-Gràcia es realitza amb servei substitutori per carretera com a conseqüència de l'acumulació d'aigua a la via. A més, Renfe informa d'afectacions a totes les línies, inclosa l'R8, derivades del temporal de pluja i vent de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.