Sant Cugat se suma amb dos actes al Dia Mundial de l'Ictus per visibilitzar les malalties neurològiques

L'Associació AVAN porta a Sant Cugat un concert solidari i una xerrada informativa per commemorar el Dia Mundial de l'Ictus


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa de presentació / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa de presentació / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de l'Ictus amb un concert solidari i una xerrada informativa amb la intenció de 'sensibilitzar' i 'visibilitzar' aquesta malaltia neurològica i posar sobre la taula la importància sobre la prevenció. Tot i que el dia es commemora dimarts de la setmana que ve, els actes a la ciutat, organitzats per l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) en col·laboració amb l'Ajuntament, seran aquest dissabte, amb el concert de la coral Al·lira a l'Aula Magna i dilluns vinent, amb una xerrada sobre la plasticitat del cervell de la catedràtica de neuropsicologia clínica de la Universitat de Barcelona (UB) Maria Mataró que tindrà lloc a la Casa de Cultura. Els actes s'han presentat aquest dijous en roda de premsa i, a més, els mateixos protagonistes van passar pel magazín 'Sant Cugat a fons' per explicar-los amb més detall.

ESCOLTA-HO

L'ictus és la interrupció sobtada del flux sanguini al cervell, que pot ser per un tap o pel trencament d'una artèria. En qualsevol cas, això fa que la sang no arribi al cervell o se'n vessi i pot comportar seqüeles físiques i/o psíquiques. Segons la presidenta d'AVAN, Cristina Urriza, es tracta d'un 'canvi sobtat de vida' i cal ajudar a afrontar-lo tant als malalts com als familiars i cuidadors.

En aquest sentit, tant la coordinadora d'AVAN a Sant Cugat, Marta Abellán, com la regidora de Salut, Gemma Aristoy, han posat èmfasi en la importància de la prevenció. Evitar una vida sedentària i gestionar l'estrès, a més de fer activitat física, ajuden a prevenir aquesta malaltia.

AVAN participarà, a més, aquest diumenge a la fira d'entitats de la Festa de Tardor.


Dissabte 26, 18h. Concert solidari a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.
La coral jove Al·lira, constituïda oficialment aquest setembre per cantaires d'entre 18 i 27 anys, ofereix un concert que es basarà en música folk de les illes britàniques amb algunes peces orientades especialment a l'ajuda de les persones que mateixen una malaltia com l'ictus. Una de les representants del cor, Laura Gausa, ha explicat que un dels seus objectius és la implicació social i la col·laboració amb entitats del tercer sector. El preu de l'entrada és de cinc euros, que es destinen íntegrament a AVAN.

Dilluns 28, 18h. Xerrada informativa 'Entrenant el cervell: Ictus, plasticitat neuronal i rehabilitació' a la Casa de Cultura.
La catedràtica del departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la UB Maria Mataró tractarà 'l'entrenament' i la 'rehabilitació' de les persones que han patit un ictus per a la seva recuperació. La xerrada és gratuïta i té l'objectiu de sensibilitzar i divulgar la importància de la prevenció activa, a més de facilitar eines de suport a malalts, familiars i professionals.








Cristina Urriza

Quan es pateix un ictus, és un canvi sobtat de la vida. Passes d'estar bé a potser no poder caminar o parlar. És un canvi molt brusc que necessita de suport emocional no només a la persona afectada, sinó també al seu entorn.

Marta Abellán

Sensibilitzar i visibilitzar l'ictus és important perquè, dins de les malalties neurològiques és de les que es pot fer més prevenció. És important la prevenció i actuar ràpidament perquè així els efectes es poden minimitzar.

Gemma Aristoy

Convidar a la ciutadania a fer una bona prevenció amb activitat física i evitar el sedentarisme. Ser persones actives.

Laura Gausa

Un dels grans objectius del cor és viure la música a través de la implicació social i de la col·laboració amb entitats del tercer sector com AVAN.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.