Els paisatges i jardins protagonitzen la programació de novembre dels Amics de la Unesco

L'oferta també proposa una sessió de cinefòrum i una sortida cultural


  • Comparteix:

Arrenca el programa de novembre dels Amics de la Unesco / Foto: Cugat Mèdia

Arrenca el programa de novembre dels Amics de la Unesco / Foto: Cugat Mèdia

Els Amics de la Unesco Sant Cugat-Valldoreix engeguen aquest dimecres el programa de novembre amb una nova sessió de cinefòrum. El cicle de conferències d'aquest mes tractarà 'Els paisatges i jardins de la Unesco' i tindran lloc els dimecres a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). L'entitat organitza cada mes una sortida cultural que es fa a finals de mes. En aquesta ocasió, els Amics de la Unesco proposen una visita a Solsona.

Dimecres, 6 de novembre
Sessió gratuïta de cinefòrum en què es projectarà 'El que la Walaa vol' en versió original en àrab subtitulada al català. El documental, dirigit per Christy Garland, explica la història d'una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a Palestina, que ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha Cisjordània. L'Arxiu Nacional de Catalunya acull aquesta activitat inaugural a les sis de la tarda.



El cicle de conferències que ofereix aquest novembre els Amics de la Unesco està centrada en els paisatges i jardins de la Unesco. Totes les conferències tindran lloc els dimecres a l'ANC a les sis de la tarda. L'aforament a aquests actes és limitat.

13 de novembre
La llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Maria Mercè Compte i Barceló, presenta la xerrada 'Els jardins de Gaudí: entre l'arquitectura i la natura, entre l'ornament i l'evocació'.

20 de novembre
'Paisatge i patrimoni. Els paisatges culturals de la Unesco' a càrrec del geògraf paisatgista Jaume Busquets Fàbregas.

27 de novembre
La conferència 'Versalles, de jardins del Rei a jardins del poble' presentada per la paisatgista i biòloga Carme Farré Arana.

Per últim, els Amics de la Unesco completen el seu programa amb una sortida cultural diferent cada mes. En aquest, el 28 de novembre s'organitza una visita al Santuari del Miracle de Riner i a l'església de Sant Llorens de Morunys, a Solsona. Se sortirà en autocar des de l'ANC a les vuit del matí per arribar a les deu. A dos quarts d'una es visitarà l'Espai Barroc d'El Miracle i l'església. La sortida acaba amb un dinar i després es torna a Sant Cugat. Les places són limitades i per inscriure's es pot enviar un mail a unescovsc@gmail.com o bé, personalment, a les llistes que es trobaran els dimecres a les conferències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.