La comunitat educativa destaca la qualitat de l'ensenyament públic, tot i les mancances en infraestructures


  • Comparteix:

Professors i pares d'alumnes debaten sobre la necessitat de coeducar

Professors i pares d'alumnes debaten sobre la necessitat de coeducar

L'ensenyament públic a Sant Cugat és de qualitat, tot i que presenta algunes mancances en matèria d'infraestructures. Aquesta és la principal conclusió que s'ha extret de la taula rodona que ha organitzat a la Casa de Cultura ATTAC i la Xarxa Alternativa de Sant Cugat, a la que han participat diversos membres de la comunitat educativa de la nostra ciutat.

Un grup de professors i pares d'alumnes de les diferents escoles i instituts públics de Sant Cugat han debatut a la Casa de Cultura sobre l'estat de l'ensenyament als centres públics de la nostra ciutat. Tots han coincidit en fer una valoració positiva sobre la qualitat de l'ensenyament, encara que creuen que també hi ha alguna mancança, sobretot pel que fa als recursos destinats a les infraestructures.

En aquest sentit s'ha expressat la professora de l'IES Leonardo da Vinci, Assumpció Tort, que ha posat sobre la taula les deficiències que presenten molts dels centres educatius públics. Així, Tort s'ha queixat que el 80% del pressupost s'ha de destinar al manteniment dels centres.

Assumpció Tort

Els equips directius fem de gestors, juristes i d'educadors. En aquests moments els pressupostos que ens donen ens gastem el 80% cada any en el manteniment del centre.


De la seva banda, la directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, també ha ressaltat la importància de millorar el finançament de l'ensenyament públic. A més, ha volgut introduir en la taula rodona la rellevància que hauria de tenir la família en l'educació dels infants, un paper que massa sovint es deixa exclusivament a les escoles i que no facilita la tasca dels docents. Escoltem Anna Fitó.

Anna Fitó

Penso que la família és la base de l'educació. Si la família té els criteris clars, i dóna uns valors sòlids, l'escola pot treballar millor. L'escola ha d'acompnyar l'educació dels fills, però els valors i les actituds s'adquireixen fonamentalment a la família.


En aquest mateix sentit s'ha expressat el president de la Coordinadora d'AMPAs de Sant Cugat, Ernest Ferran, que ha explicat que hi ha molts pares i mares que no són prou conscients del seu paper en l'educació dels fills, ni de la possibilitat de col·laborar amb els centres escolars.

Ernest Ferran

Hi ha molts pares que no s'anadonene o no es volen adonar de que els apres tenim molt a fer, dir i participar. És una opció que ens dóna la societat, el pugué com a pares col·laborar amb l'ensenyament.


Els ponents han coincidit també en que des de l'administració s'hauria d'intentar facilitar les coses als centres d'ensenyament. Aquest fet s'exemplifica en casos com el de les petites despeses provocades degut al canvi de nom de Departament d'Ensenyament a l'actual d'Educació, que provoca que s'hagin de gastar diners en canviar els timbres oficials que tenen les escoles i el paper oficial, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.