El santcugatenc detingut a Barcelona es querella contra la Policia Nacional per maltractaments

El jove santcugatenc va ser detingut durant la vaga general del 18 d'octubre en unes imatges que s'han fet virals


  • Comparteix:

El Guillem, el menor santcugatenc detingut durant la vaga general del 18 d'octubre a Via Laietana, ha interposat una querella contra, com a mínim, vuit agents de la Policia Nacional, els que s'ha pogut identificar, per maltractaments. Ho han explicat en roda de premsa els seus advocats, d'Alerta Solidària, que també han confirmat que el santcugatenc està en llibertat vigilada, acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat i té prohibit, com a mesura cautelar, acostar-se a menys de 200 metres de la Prefactura Superior de la Policia Nacional de Via Laietana de Barcelona.

Amb la mateixa dessuadora taronja que es va fer viral a les xarxes durant les càrregues policials, el Guillem no ha volgut parlar directament, però ha relatat la seva experiènca a través d'una carta que ha llegit Àngels Vidal, amiga de la família. El van agafar, assegura, perquè estava guardant un paquet de mocadors a la motxilla després de deixar-n'hi un a un company. I alerta de cops, insults i humiliacions diverses dels agents durant les 24 hores que va estar detingut.

Incrèduls. Així han definit els seus pares com han afrontat la detenció amb una carta que han llegit durant la roda de premsa. El pare del jove, Miquel Àngel Padilla, ha definit la detenció com a 'arbitrària i injusta' i ha assegurat que van 'demanar perdó' al seu fill 'per no confiar en ell d'entrada' després de veure les imatges a través de les xarxes i mitjans de comunicació.

Els advocats d'Alerta Solidària Xavi Pellicer i Norma Pedemonte han detallat que el Guillem està acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat i que es troba en llibertat vigilada amb mesures cautelars, com la de no poder acostar-se a menys de 200 metres de la Prefactura de la Policia Nacional de Via Laietana. Han demanat, a més, la dimissió de Miquel Buch i responsabilitat política a tots els dirigents que estan al capdavant dels cossos policials, que han detingut 'arbitràriament', segons el col·lectiu, al voltant de 210 persones.

El Guillem compta amb un grup de suport que defensa la seva absolució i la retirada de tots els càrrecs, a més de les mesures cautelars que li han posat. Ara mateix estan recopilant proves per demostrar que el jove simplement estava assegut a la Via Laietana en una protesta pacífica i cívica.








Àngels Vidal

Tot va ser molt ràpid. Quan vaig aixecar el cap, ja els tenia a sobre. Eren entre vuit i nou agents i només recordo cops, ràbia i molta por. I dolor als braços i als canells. Entre insults, se'm van emportar a la comissaria com si fos un terrorista.

Miquel Àngel Padilla

Quan va trucar la Policia Nacional per comunicar-nos que estava detingut i vam parlar amb ell vam ser molt durs. Ens va caure el món a sobre, no enteníem res i la nostra reacció no va ser prou empàtica. Quan vam veure les imatges als mitjans de comunicació, de seguida li vam demanar perdó al Guillem per no confiar en ell d'entrada.

Norma Pedemonte

S'ha posat la querella per maltractaments i altres delictes pel que va rebre el Guillem tant en la detenció com dins la Prefactura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.