L'escola Catalunya serà un institut-escola el 2020

La conselleria ha acceptat la petició de les famílies, el centre i l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'escola Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'escola Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

L'escola Catalunya serà finalment un institut-escola. La conselleria d'Educació ha acceptat aquesta proposta, que compta amb el suport de les famílies, la direcció i el professorat del centre, i l'Ajuntament. Així, l'escola, ubicada a Mira-sol, creixerà per encabir a partir del curs 2020-2021 també la Secundària Obligatòria.

En concret, segons ha explicat l'escola a Cugat Mèdia, el centre començarà amb dos grups de primer d'ESO que s'encabiran al mateix edifici. El següent curs hi haurà dues línies de 1r i dues a 2n, i així fins a arribar fins que hi hagi dos grups de 1r a 4t d'ESO, ja que no hi haurà Batxillerat. A banda del vistiplau de la Generalitat, l'Ajuntament també ha de cedir els terrenys per poder ampliar les instal·lacions. Des de l'escola expliquen que el curs 2021-2022 ja hi haurà un nou edifici prefabricat definitiu, que 'en cap cas es tracta de mòduls ni barracons', on s'ubicaran els alumnes d'ESO. El centre podria disposar, a més, de 10 places més per a la Secundària, ja que la ràtio augmenta a 30 alumnes per classe i en vindrien 50 de 6è de Primària.

La directora del centre, Núria Mora, s'ha mostrat molt satisfeta i ha assegurat que és una 'molt bona oportunitat' per a l'escola, per al barri i per al municipi. Els permetrà seguir als alumnes amb el mateix projecte educatiu i, a més, podran quedar-se a Mira-sol i no haver de traslladar-se fins a l'Angeleta Ferrer o el Leonardo da Vinci.

En aquest sentit, la portaveu de les famílies impulsores del projecte, Iona Casadevall, ha posat èmfasi en el canvi de centre que havien de fer els infants i que no hauran de fer a partir del curs vinent. Casadevall ha explicat que les famílies estaran 'a sobre' del projecte perquè tiri endavant tal com s'ha plantejat.

Aquest projecte ja ha rebut el suport dels grups municipals en diverses ocasions al ple municipal.




Núria Mora

És una oportunitat de seguir la línia pedagògica de l'escola a Secundària. No serà una primarització de la Secundària, sinó que tindrem un institut aquí. El benefici primer és per als alumnes.

Iona Casadevall

Ens preocupava a moltes famílies que els infants anessin tan d'hora als instituts. Ara estan com a casa, amb dues línies, i passaven a un institut amb sis o vuit línies. La mobilitat també és primordial, no hi havia cap institut al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.