El carrer d'entrada a l'escola Ciutat d'Alba es vianantitzarà per pacificar les entrades i sortides dels infants

Es tracta d'una mesura treballada entre l'Ajuntament i l'escola que entrarà en període de provatura pròximament


  • Comparteix:

El carrer de Pere Ferrer connecta l'avinguda de les Marines amb la carretera de Vallvidrera / Foto: Google Street View

El carrer de Pere Ferrer connecta l'avinguda de les Marines amb la carretera de Vallvidrera / Foto: Google Street View

L'Ajuntament vianantitzarà el carrer de Pere Ferrer per pacificar les entrades i les sortides a l'escola Ciutat d'Alba. Es tracta d'una iniciativa planificada amb el centre educatiu i de la qual ja s'ha fet un estudi de mobilitat. Ho ha anunciat aquest dijous la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Pilar Gorina, qui també ha explicat que pròximament el projecte entrarà en període de provatura.

Més novetats d'ensenyament a Mira-sol
A la sessió constitutiva de l'òrgan participatiu mirasolenc, la regidora Gorina, titular de l'àrea d'Educació, també ha explicat al veïnat alguns detalls sobre la conversió en institut-escola de l'escola Catalunya. La conselleria d'Educació ha acceptat aquesta proposta, que compta amb el suport de les famílies, la direcció i el professorat del centre, i l'Ajuntament. Així, l'escola creixerà per encabir a partir del curs 2020-2021 també la Secundària Obligatòria.

Gorina ha explicat que la nova estructura del centre, que serà el primer d'aquestes característiques a la ciutat, permetrà 'un major acompanyament de l'alumnat' i 'més coherència en la línia pedagògica en les tres etapes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria'. A més, la proximitat que permet estudiar dins el mateix barri 'fomenta una mobilitat més sostenible'.

El centre començarà amb dos grups de primer d'ESO que s'encabiran al mateix edifici. El següent curs hi haurà dues línies de 1r i dues a 2n, i així fins que hi hagi dos grups de 1r a 4t d'ESO, ja que no hi haurà Batxillerat. A banda del vistiplau de la Generalitat, l'Ajuntament també ha de cedir els terrenys per poder ampliar les instal·lacions. Des de l'escola expliquen que el curs 2021-2022 ja hi haurà un nou edifici prefabricat definitiu, que 'en cap cas es tracta de mòduls ni barracons', on s'ubicaran els alumnes d'ESO. El centre podria disposar, a més, de 10 places més per a la Secundària, ja que la ràtio augmenta a 30 alumnes per classe i en vindrien 50 de 6è de Primària.


Pilar Gorina

Hem planificat amb l'escola Ciutat d'Alba la vianantització del carrer de Pere Ferrer perquè l'entrada i sortida dels infants sigui molt més pacífica. S'ha fet un estudi de mobilitat i aviat entrarà en període de provatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.