El federalisme com a eina 'per vertebrar Catalunya i el món'

Francesc Trillas (Federalistes d'Esquerres) ha presentat a Sant Cugat el llibre 'Missió Federal: cap a una solució compartida a Catalunya'


  • Comparteix:

Victòria Camps ha acompanyat Francesc Trillas a la Casa de Cultura de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Victòria Camps ha acompanyat Francesc Trillas a la Casa de Cultura de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Federalistes d'Esquerres veuen el federalisme com la millor manera per 'vertebrar Catalunya', però també el món. És una de les idees que el membre del col·lectiu Francesc Trillas defensa al llibre 'Missió Federal. Cap a una solució compartida a Catalunya', obra que ha presentat aquest divendres a la Casa de Cultura. 'Hem d'acceptar que al món que vivim estem interconnectats i que no podem resoldre els nostres problemes sense la cooperació amb els altres', ha explicat a Cugat Mèdia.

Trillas és un federalista convençut: 'El federalisme és la primera via, la via forta', defensa. Aquest socialista lamenta, a més, que se'ls titlli d''equidistants'. 'Em posa molt nerviós', ha lamentat. 'No som equidistants; aspirem que els altres se situïn en relació a nosaltres'.

Ara bé, per a Trillas el federalisme va més enllà del debat territorial. 'És una postura per fer front a reptes socials' com el canvi climàtic i les desigualtats, assegura.

Malgrat els posicionaments polaritzats, Trillas és optimista: 'És possible seguir evolucionant cap al federalisme tant a l'Estat com a Europa, però cal aprofudir-hi', ha sentenciat.

La trobada ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia
La trobada ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia



Francesc Trillas

Federalisme per vertebrar Catalunya i el món. Estem interconnectats i no podem resoldre els nostres problemes sense la cooperació amb els altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.