Els Mossos detenen quatre persones per extreure pressumptament minerals de la pedrera Berta de Sant Cugat

Els detinguts haurien extret fluorita, un mineral per fer objectes de decoració i per la creació de bijuteria


  • Comparteix:

Els Mossos adverteixen que la fluorita de la pedrera Berta genera un gran interès / Foto: ACN

Els Mossos adverteixen que la fluorita de la pedrera Berta genera un gran interès / Foto: ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones com a pressumptes autores d'un delicte de robatori amb força de minerals de la pedrera Berta de Sant Cugat. La investigació es va iniciar el mes de setembre quan el cos policial va tenir coneixement que un grup de persones estava extraient minerals sense autorització de la pedrera, que es trobava tancada al públic i sense activitat des de juny. Una patrulla dels Mossos es va adreçar al lloc i va localitzar a l'interior de les instal·lacions quatre homes extraient fluorita a més de cinc metres d'alçada amb un compressor martell neumàtic i sense fer ús de cap element de seguretat.

El responsable tècnic de les instal·lacions va constatar davant la policia que els quatre homes havien fet cas omís a les indicacions de prohibició d'accés, tant de les senyalitzacions com les verbals efectuades per la megafonia de les instal·lacions, i que havien aconseguit extreure gran quantitat de fluorita que tindria un valor en el mercat de més de 1.000 €.

Del seguiment del mineral al mercat, els investigadors van copsar que hi ha un especial interès per la fluorita de la pedrera Berta, molt valorada pels col·leccionistes. A aquest mineral se li dóna un ús decoratiu, per la creació de bijuteria i se li atribueix la propietat de protegir de les radiacions electromagnètiques.

L'explotació furtiva d'aquest tipus de jaciments, a més de constituir un delicte, és una activitat perillosa, ja que les actuacions sobre una paret com la saquejada pot provocar despreniments de grans rocs i posar en perill la integritat física de les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.