Inauguració a Sant Cugat del projecte solidari del Banc del Temps


  • Comparteix:

Sant Cugat ja disposa oficialment d'un Banc del Temps, una iniciativa destinada a fomentar l'intercanvi de serveis entre ciutadans del municipi. Els seus promotors, Ajuntament, Club Muntanyenc i l'associació Salut i Família consideren que aquesta és una iniciativa que pot funcionar bé a la nostra ciutat gràcies al caràcter associatiu i solidari dels santcugatencs.

El Banc del Temps, una proposta social innovadora que promou l'intercanvi gratuït de serveis entre ciutadans del municipi, ha començat avui a rodar amb la signatura de l'acord entre l'Ajuntament i el Club Muntanyenc Sant Cugat que s'ha signat a la Casa de Cultura. La proposta compta també amb la participació de l'Associació Salut i Família.

La regidora d'Acció Cívica i Participació Ciutadana, Marta Subirà, ha presentat l'acte i ha destacat que l'èxit d'aquesta iniciativa dependrà de la participació de la ciutadania. L'escoltem.

Marta Subirà

Per fer-ho possible, ha de ser un projecte participat per la ciutadania. Seran els ciutadans qui faranque la iniciativa sigui un èxit o no.


En aquest sentit l'alcalde, Lluís Recoder, creu que Sant Cugat és una ciutat que pot acollir amb èxit un banc del temps ja que compta amb gent solidària. A més, Recoder, ha destacat que l'objectiu d'aquesta iniciativa no és altre que el d'intentar resoldre les necessitats de la vida diària de la gent. L'escoltem.

Lluís Recoder

L'objectiu és fomentar la interacció ciutadana per resoldre les necessitats de la vida diària


De la seva banda, el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Narcís Castanyer, ha explicitat el ferm interès de l'entitat que dirigeix per participar en els projectes cívics de Sant Cugat. A més, ha volgut posar de manifest que la tasca que portarà el club, sota la direcció de la sòcia Anna Maria Boncompte, serà només la de voluntariat. Escoltem Narcís Castanyer.

Narcís Castanyer

La nostra aportació no és la de lideratge. El coneixement l'aporta l'Associació Salut i Família, la infraestructura, l'Ajuntament i nosaltres el voluntariat


El Banc del Temps funciona ja amb una secretaria ubicada a la Casa de Cultura, des de la qual s'entrevistaran els candidats a participar i es distribuiran uns talonaris que permetran controlar els intercanvis de temps i de serveis entre els ciutadans. Recordem que la fracció mínima de temps per oferir o demanar serà sempre d'una hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.