Sant Cugat elaborarà un 'mapa de la por' per prevenir violències masclistes

Durant aquest desembre es realitzaran sis marxes exploratòries per trobar els espais més insegurs de la ciutat


  • Comparteix:

El mapa es farà a partir de sis marxes exploratòries / Foto: Cugat Mèdia

El mapa es farà a partir de sis marxes exploratòries / Foto: Cugat Mèdia

Sis marxes exploratòries per tot Sant Cugat permetran a l'Ajuntament crear un mapa amb els 'espais de la por', les zones del municipi que les dones consideren més insegures. La mesura es durà a terme durant el desembre, ja que és una de les èpoques 'més fosques de l'any'. Així, el consistori treballarà de forma activa contra la inseguretat i des d'una perspectiva de gènere en compliment d'una moció aprovada el febrer d'aquest any. Tot plegat, per prevenir al carrer qualsevol forma de violència masclista.

Els itineraris per recórrer els districtes i barris de la ciutat estaran oberts només a dones i se'n faran sis: tres al centre, un a Mira-sol, un a la Floresta i un a les Planes. La mesura s'ha donat a conèixer aquest dijous per la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert. Les marxes serviran per 'fer un mapeig de la ciutat' i identificar els espais que 'generen percepció de por i inseguretat', com ha explicat Gibert.

A l'hora d'analitzar la seguretat a l'espai públic es tindran en compte diversos criteris com la senyalització, la visibilitat, la vigilància i l'equipament. Les dones interessades a assistir a les marxes s'han d'inscriure enviant un correu a participacio@santcugat.cat.

  • Per districtes, dates de les marxes exploratòries a Sant Cugat:
  • Centre Est: dilluns 2 de desembre de 2019
  • Centre Oest: dimecres 4 de desembre de 2019
  • Centre - Nucli antic: dilluns 9 de desembre de 2019
  • Les Planes: dijous 12 de desembre de 2019
  • La Floresta: divendres 13 de desembre de 2019
  • Mira-sol: dilluns 16 de desembre de 2019



  • Núria Gibert

    Seran grups no mixtes però on estan convidades totes les veïnes. La idea és fer un mapeig de la ciutat en aquells espais que no estan equipats, que no estan ben senyalitzats, que són foscos o que generen percepció de por i inseguretat. En aquest sentit no són igualitaris, parts de la nostra ciutat que no són democràtiques perquè no generen igualtat d'accés a tothom.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.