La 5a Trobada de Trabucaires fa tronar Sant Cugat

La cita permet a l'entitat de cultura popular reivindicar la seva presència a la ciutat


  • Comparteix:

Els Trabucaires de Sant Cugat s'han fet sentir aquest dissabte pels carrers de la ciutat amb la seva cinquena trobada anual. La cita ha permès a la colla reivindicar el seu paper en la cultura popular de la ciutat i donar a conèixer la tradició dels trabucaires en una diada en què s'han acompanyat de les colles de Llinars del Vallès, de Castellterçol, Perot Rocaguinarda de Barcelona, de Torrelles de Llobregat, de Vila-seca, l'Escamot de Barcelona i la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya. Qui també s'ha sumat a la festa han estat els Diables de Sant Cugat.

Una traca conjunta a la plaça de l'Onze de Setembre ha donat el tret de sortida a la cercavila. Les colles de trabucaires han recorregut els carrers de Sant Cugat fent-los tronar al seu pas. Tot plegat per apropar aquesta tradició a la ciutadania i despertar, sobretot en els més joves, interès per formar-ne part. Així ho ha explicat la vicepresidenta de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Teresa Tarruella, qui assegura que, com és una cultura que 've de lluny', els trabucaires s'han 'fet grans' i els falta que la joventut s'animi.

Per la seva banda, la presidenta dels Trabucaires de Sant Cugat, Anna Maria Palau, ha remarcat que aquestes trobades ajuden a 'donar a conèixer' la cultura trabucaire i a que els ciutadans la puguin 'apreciar i gaudir'.



Teresa Tarruella

Ens agradaria fer-nos grans però els que som estem ben avinguts. És veritat que falta joventut perquè els trabucaires ens hem fet grans. És una cultura que ve de lluny i tots estem entre els 40 i 80 anys, però la joventut no puja.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.