Àlex Corretja reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat 400.000 euros per responsabilitat patrimonial

El consistori ja ha respost amb al·legacions al recurs d'apel·lació presentat per Corretja


  • Comparteix:

Imatge de la Costa del Golf / Foto: Google Maps

Imatge de la Costa del Golf / Foto: Google Maps

L'extennista Àlex Corretja manté el litigi contra l'Ajuntament per la construcció de la seva casa a la Costa del Golf. El santcugatenc ha presentat un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després que el recurs contenciós administratiu presentat el 2016 per responsabilitat patrimonial de més 400.000 euros hagi estat desestimat en considerar que el termini per presentar qualsevol recurs havia caducat. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament ja ha presentat també aquest dilluns al·legacions al recurs d'apel·lació.

Segons han explicat fonts municipals a Cugat Mèdia, Corretja reclama danys patrimonials, morals i per devaluació de l'habitatge. No és la primera vegada que el cas passa pels tribunals. De fet, es tracta d'un llarg litigi encetat al 2001 quan l'extennista va sol·licitar al consistori, i aquest la va concedir, una modificació urbanística al Pla Parcial de la Costa del Golf per construir un habitatge en dues parcel·les de la seva propietat en aquesta zona.

La família veïna, els Aubareda-Dalmau, però, va presentar instàncies a l'Ajuntament per recórrer el canvi perquè consideraven que els perjudicava i posteriorment ho van portar a la via judicial. El 2006 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictaminar l'anul·lació de la llicència d'obres de la casa d'Àlex Corretja i el seu enderroc. Aquesta mateixa sentència va motivar una reclamació patrimonial de Corretja per un import de 4'9 milions d'euros, tot i que finalment va desistir el 2009 una vegada es va aprovar una nova modificació urbanística.

De fet, la casa no es va enderrocar i el litigi semblava resolt amb els nous tràmits i l'acord el 2015 per compensar la família Aubareda-Dalmau amb 600.000 euros. Corretja, però, va presentar una nova reclamació per responsabilitat patrimonial i ara els tribunals han de decidir si el recurs està dins els terminis establerts, com manté l'extennista, o ja s'han superat, com defensa l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.