Instagram feminista des de Sant Cugat

Femme Sapiens i Versdonadona2, dues experiències per divulgar l'art en femení


  • Comparteix:

Adventícies presenta dos projectes de feminisme i xarxes socials / Foto: Cedida

Adventícies presenta dos projectes de feminisme i xarxes socials / Foto: Cedida

La lluita feminista vol plantar cara a tots els fronts, també a les xarxes socials. Més enllà de campanyes a Twitter com el #Metoo o el #Cuéntalo, també hi ha comptes a Instagram destinats a fer arribar el missatge a una plataforma molt propera al públic jove i amb un llenguatge propi. El col·lectiu Adventícies ha centrat en aquesta feina a les xarxes la seva secció mensual al 'Sant Cugat a fons' de la mà de la 'instagramer' santcugatenca Elena Sotoca (@femme.sapiens). La secció també ha parlat de l'acte d'aquest dimarts a l'Ateneu sobre dones i poesia, a càrrec del col·lectiu Versdonadona2 (@versdonadona2).

ESCOLTA-HO

Divulgar els missatges a la xarxa és una bona manera de fer-los arribar a un públic heterogeni i majoritàriament jove com és el d'Instagram. Sotoca, que acumula més de 4.700 seguidors, aposta per les composicions artístiques per transmetre els seus ideals d'igualtat i reivindicació dels drets de les dones, en una idea que s'ha anat desenvolupant amb el temps, com ha explicat. 'Tot va començar com una revista, tot i que al final va acabar a Instagram perquè és on més còmoda em sentia', ha afegit.

Sotoca ha explicat també que la seva voluntat és també fer divulgació artística en femení, un fet que tant ella com Cristina Roda i Nerea Ruiz, les membres d'Adventícies que han participat a la secció, han assenyalat com una necessitat urgent tant per afegir la perspectiva de les dones com també per reivindicar la feina d'artistes invisibilitzades al llarg de la història. En aquest sentit, Roda i Ruiz han posat en valor iniciatives com la que s'ha fet aquest dimarts a l'Ateneu, 'Entrelligades pels versos', a càrrec del col·lectiu Versdonadona2 (@versdonadona2), que pretén recuperar, a la xarxa i en actes d'aquesta mena, obres de poetesses recitades per dones.


Elena Sotoca

Tot va començar com una revista però tot es va anar centrant més en Instagram perquè em sentia millor. La idea és divulgar feminisme i art i a partir d'allà ha anat sortint en tots els seus contextos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.