Innovació tecnològica per fer atractiva la prevenció de riscos laborals

La clínica Asepeyo ha presentat les últimes novetats en prevenció de riscos laborals després de signar un acord amb la UPC


  • Comparteix:

Simuladors, realitat virtual, drons, robots col·laboratius i cambres acústiques. La clínica Asepeyo ha presentat aquest dimarts les últimes novetats en prevenció de riscos laborals al seu centre d'innovació situat a Sant Cugat. L'objectiu és sensibilitzar i fer més atractiva per a les empreses la prevenció.

El director de Prevenció d'Asepeyo, Evarist Llenas, ha destacat la importància d'innovar en aquest camp per sensibilitzar empreses i treballadors. Amb la realitat virtual i amb els simuladors es poden experimentar en primera persona situacions com caigudes d'altura, accidents de trànsit, incendis i espais confinats. Tot plegat per ser-ne més conscient i reduir lesions evitables en entorns professionals.

També treballen amb drons i amb el projecte de reproducció d'entorns acústics per prevenir i avaluar el soroll, per exemple en fàbriques. L'equip d'ergonomia, a més, investiga amb exoesquelets per reduir lesions musculars i articulars en feines en què es carrega pes, així com amb robots col·laboratius.

La Mútua ha invertit fins ara dos milions d'euros en desenvolupar aquests projectes i preveu invertir-ne un milió més durant el 2020. De fet, Asepeyo ha signat un acord de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per seguir fent recerca i investigació per a una millor prevenció en entorns professionals.


Evarist Llenas

Volem innovar perquè en els últims anys hem vist que queda molta feina per fer per convèncer directius, empreses i treballadors. Busquem fer atractiva la prevenció per sensibilitzar, perquè la gent es conciencïi i millori els seus hàbits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.