Accessibilitat i major visibilitat, reclam del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L'Ajuntament es compromet a potenciar l'accés a l'habitatge i al món laboral d'aquest col·lectiu


  • Comparteix:

Imatge de la reunió de la Taula de Diversitat Funcional per l'Accesibilitat / Font: Cugat Mèdia

Imatge de la reunió de la Taula de Diversitat Funcional per l'Accesibilitat / Font: Cugat Mèdia

La Taula de la Diversitat Funcional per l'Accessibilitat reclama millorar l'accés als equipaments, més oferta laboral i una major visibilitat per al col·lectiu. Així ho ha fet sentir en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora aquest dimarts 3 de desembre. Els representants de la Taula han exposat les conclusions amb els membres de l'equip de govern, entre ells l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha pres nota de les peticions i s'ha compromès a potenciar aquestes polítiques, així com apropar el món de l'oci al col·lectiu.

Diferents entitats i persones integren aquesta taula, que treballa per al col·lectiu i per a la igualtat d'oportunitats al món laboral, la integració i l'accessibilitat. Entitats com el Taller Jeroni de Moragues, Gurú Valldoreix i Aspasur, entre d'altres, han participat en aquesta jornada que ha reunit gairebé un centenar de persones.

L'acte ha servit per posar en comú diferents propostes de millora per a les persones amb diversitat funcional. L'alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada de la tinenta d'alcadia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presidit l'acte. Ingla ha remarcat la necessitat de treballar perquè aquestes persones de disposin de feina, es puguin moure en llibertat i puguin gaudir de l'oci.

Més posicionaments
La JSC recorda que l'Ajuntament ofereix ajudes a les persones amb diversitat funcional. L'assessorament és de nou a onze del matí a Sant Cugat Feina i s'hi pot assistir sense cita prèvia. Les joventuts socialistes expliquen en un comunicat que l'àrea d'Ocupació està desenvolupant una oficina d'atenció per a aquest col·lectiu. Serà una oficina integral, asseguren, on s'estudiarà la inserció laboral i l'aspecte social.


Mireia Ingla

S'ha fet una bona feina i cal seguir endavant. Aquest col·lectiu necessita gaudir de l'oci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.