Neix la Plataforma TM de Sant Cugat per mobilitzar-se contra el tribut metropolità

Un grup de veïns s'ha reunit per definir un pla d'accions per articular les queixes en relació al tribut metropolità


  • Comparteix:

Imatge de la primera reunió del col·lectiu / Foto: Plataforma TM Sant Cugat

Imatge de la primera reunió del col·lectiu / Foto: Plataforma TM Sant Cugat

Primera reunió de la recentment constituïda Plataforma TM de Sant Cugat, un grup de veïns en desacord amb el tribut metropolità que ha definit un pla d'accions de protesta conjuntes amb la resta de municipis als quals se'ls ha començat a cobrar aquest impost, els 18 de la segona corona metropolitana. Exigeixen, principalment, una explicació detallada per part de l'Ajuntament del càlcul del tribut, per a què serveix i com evolucionarà a partir de l'any vinent.

En un comunicat, la plataforma també demana una 'revisió, modificació i extorn de les quantitats ja cobrades de més' per un tribut que consideren 'erroni'. A més, reclamen explicacions a la retirada del contenciós administratiu per part del govern municipal i al 'suposat' acord a la baixa del consistori amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'encarregada de girar aquest impost.

Des del col·lectiu asseguren que el tribut 'no és equànime' i demanen una fórmula 'transversal i progressiva'. Consideren que l''impost és injust i abusiu', lamenten que no es tinguin en compte la T-Rosa ni la T-16 i que se segueixin havent de pagar dues zones per anar a Terrassa, on hi ha, per exemple, l'hospital públic de referència. A més, asseguren que 'no té cap sentit' que la base del càlcul sigui el valor cadastral d'habitatges, locals comercials, naus i aparcaments si 'es buscava una rebaixa del cost del transport'.

Reconeixen que els impostos 'són l'única manera en què la ciutadania col·labori en el bé comú, però les administracions també han d'estar obligades a ser transparents i n'han de justificar les raons'. Demanen, per aquest motiu, una 'consulta ciutadana després d'informar dels pros i contres de l'esmentat tribut'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.