Com allargar la vida d'una ponsètia

Les plantes típiques de Nadal poden sobreviure tot un any, si sabem com cuidar-les


  • Comparteix:

La ponsètia és una de les plantes més buscades per Nadal / Foto: Elia Garden

La ponsètia és una de les plantes més buscades per Nadal / Foto: Elia Garden

Les ponsèties, també coneguda com a flor de Nadal, són part indispensable de la decoració nadalenca. El vermell intens de les fulles que recobreixen la seva flor no dura tot l'any i, de fet, a la majoria de cases acaben pansint-se i morint. Com ho hem de fer perquè duri i torni a rebrotar l'any següent demana un rec constant, protegir-la del fred excessiu i tallar-la correctament després de l'hivern. Tot plegat ho han explicat al 'Sant Cugat a fons' Íñigo i Olga Garcia, d'Elia Garden.

ESCOLTA-HO

L'objectiu, que aquelles fulles vermelles, que no són la flor de la ponsètia sinó les bràctees que la protegeixen, tornin a ressorgir l'any següent amb força.

Les ponsèties es caracteritzen pel seu intens color vermell / Foto: Elia Garden
Les ponsèties es caracteritzen pel seu intens color vermell / Foto: Elia Garden

Interior o exterior?
La ponsètia no tolera les glaçades, per tant cal tenir-la dins de casa a l'hivern per evitar que mori. La ponsètia és una planta originària de Mèxic. El millor una vegada hagi passat el fred és tornar-la a l'exterior, ja que aguanta bé la calor.

Perquè floreixi, cal retallar-la
El trasllat es pot aprofitar per retallar-la i deixar-la llesta perquè pugui tornar a rebrotar l'hivern següent.

12 hores d'ombra
No és tan fàcil que la planta floreixi l'any següent. Cal trobar-li una situació idònia a l'exterior que compleixi un requisit: la ponsètia ha de tenir 12 hores diàries d'ombra almenys durant un mes. En cas contrari, no florirà.

No és una planta delicada
Més enllà de les cures perquè floreixi, la ponsètia no és una planta delicada. Íñigo Garcia ha explicat que es tracta d'una espècie molt 'carnosa' que no requereix d'una gran quantitat de rec, dues vegades per setmana a la primavera i tres a l'estiu si està a l'exterior. En cas que la tinguem a casa amb calefacció, cal regar-la més sovint, ja que s'asseca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.