L'Orquestra Diletant de Catalunya posarà música al concert de Nadal de la Gent Gran

L'actuació serà el diumenge 22 de desembre al Teatre-Auditori


Temes relacionats

Sant Cugat viurà un Nadal inclusiu, sostenible i descentralitzat amb més de 200 activitats (26/nov/19)


  • Comparteix:

Foto de família de les persones implicades en el concert de Nadal de la gent gran / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família de les persones implicades en el concert de Nadal de la gent gran / Foto: Cugat Mèdia

La 20a edició del Concert de Nadal de la Gent Gran arribarà a Sant Cugat el diumenge 22 de desembre de la mà de l'Orquestra Diletant de Catalunya, recentment creada pel santcugatenc Gerard Claret. La cita, oberta a tota la gent gran del municipi, serà a les dotze del migdia al Teatre-Auditori. Les persones amb dificultats de mobilitat disposaran d'un servei d'autocar per facilitar el seu desplaçament, sobretot, per a la gent que viu als districtes. Les invitacions es repartiran a partir d'aquest dimecres 11 de desembre a l'Ajuntament, la Casa de Cultura i els Casals de la Gent Gran de Sant Cugat i els districtes.

Els objectius d'aquest concert són oferir activitat cultural especial i festiva a la gent gran, facilitar-ne l'accés a la cultura i donar un salt qualitatiu al programa de dinamització d'aquest col·lectiu, com ha explicat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, que ha destacat, també, la importància de crear comunitat i vincles per aprofundir en el dret a l'oci de la gent gran, sovint invisibilitzat.

Unes paraules que Gibert ha dit durant la roda de premsa de presentació del concert, després d'escoltar les reclamacions del col·lectiu que s'han fet sentir gràcies a Anna Maria Riuró, representant de la Taula de gent gran de Sant Cugat, que ha demanat a la política que s'encarin les necessitats de la població dels 60 als 90 anys per continuar creixent i posar sobre la taula els recursos assistencials necessaris per 'quan es presenten els problemes de fragilitat'. Riuró ha reivindicat que l'acte 'és un reconeixement a les aportacions que la gent gran fem a la societat, a l'experiència, a les habilitats, al talent i al temps que podem oferir i oferim a Sant Cugat'. En aquest sentit, ha afegit que 'hem adquirit un compromís amb el nostre entorn, el nostre poble, i ens hem implicat voluntàriament i també i, sobretot, volem i aprofitem per donar visibilitat als que som invisibles'.

Durant el concert l'Orquestra Diletant de Catalunya, sota la direcció de Marzio Conti, oferirà diferents peces clàssiques i tancarà amb dues nadales que tots els assistents hauran de cantar plegats.




Anna Maria Riuró

És un reconeixement a les aportacions que la gent gran fem a la societat, al nostre poble. Un reconeixement a l'experiència, a les habilitats, al talent i al temps que podem oferir i oferim a Sant Cugat. Nosaltrem hem adquirit un compromís amb el nostre entorn, el nostre poble, i ens hem implicat voluntàriament i també i, sobretot, volem i aprofitem per donar visibilitat als que som invisibles.

Núria Gibert

La creació de comunitat, la creació d'aquests vincles i també el dret a l'oci, el dret al gaudi, el dret a la música, és un d'aquelles assignatures que s'han d'aprofundir, s'ha de veure que arribin i fer-los arribar a tothom, al col·lectiu de la gent gran i, sobretot, a la gent invisibilitzada d'aquest col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.