Dr. Fàbregues (ginecòleg): 'La preservació de la fertilitat cada vegada és més habitual'

Els motius tumorals, però, continuen sent la primera causa perquè la dona decideixi congelar els òvuls


  • Comparteix:

Dr. Francesc Fàbregues, ginecòleg d’Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa i responsable de la Unitat de Reproducció assistida del centre.

Dr. Francesc Fàbregues, ginecòleg d’Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa i responsable de la Unitat de Reproducció assistida del centre.

La preservació de la fertilitat per motius socioeconòmics cada vegada és més habitual. El perfil és el de dona soltera al voltant dels 30 anys i, de fet, és recomanable fer-ho abans, com ha explicat el doctor Francesc Fàbregues, ginecòleg d’Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa i responsable de la Unitat de Reproducció assistida del centre, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons'. 'És quan encarales dones tenen un pulp de fol·licles potent i amb una qualitat d'òvuls important', ha argumentat.

ESCOLTA-HO

El primer perfil de dona, però, continua sent el d'una dona jove a qui li han detectat una malaltia greu que haurà de ser tractada amb quimioteràpia, ja que aquest tractament afecta la reserva ovària de la pacient. És en aquest context clínic, ha explicat el doctor, on va començar aproximadament fa deu anys la necessitat de preservar els òvuls.

En què consisteix la tècnica?
La tècnica de la preservació de la fertilitat segueix el procés de la vitrificació, que permet congelar ràpidament els òvuls amb la garantia que en descongelar-los es puguin fecundar in vitro i tinguin la mateixa edat amb la qual es van congelar. Les pacients fan una estimulació ovàrica d'uns vuit, deu dies amb un tractament hormonal per aconseguir molts òvuls, es fa l'extracció i immediatament es fa la vitrificació. 'La supervivència és d'un 80%', ha remarcat el Dr. Fàbregas i ha confirmat que avui en dia 'és una tècnica confiable'. El ginecòleg ha explicat als micròfons del magazín que l'endarreriment de la maternitat és un dels temes que més preocupa als especialistes de la reproducció.


Doctor Fabregues

Seria aconsellable fer això abans dels 35 anys perquè és quan encara tenim un pulp de fol·licles potent i amb una qualitat d'òvuls important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.