La Xesca es queda, a l'espera de conèixer nova data per al desallotjament

L'empresa propietària de l'immoble okupat ha paralitzat el procés judicial, però manté les intencions de desallotjament per via judicial


  • Comparteix:

La Xesca ocupa un local al número 66 de l'avinguda Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

La Xesca ocupa un local al número 66 de l'avinguda Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

El Casal de Joves La Xesca té clar que vol mantenir l'activitat a l'edifici okupat al número 66 de l'avinguda Cerdanyola. Ho farà fins que tingui lloc el desallotjament, motivat pel procés judicial que engegui la propietària o bé per la sol·licitud de l'Ajuntament, que al·lega l'incompliment de 'requisits de seguretat'. Des de l'entitat desconeixen quan es produirà el desallotjament, però asseguren que 'mentre tinguem l'espai, continuarem donant-li vida'.

Ara bé, la història de La Xesca no acabarà necessàriament amb un eventual desallotjament. Des del col·lectiu avisen que el projecte seguirà viu més enllà de l'immoble del barri del Monestir. La membre del casal Mariona Bota ha celebrat, en declaracions a Cugat Mèdia, les sinergies que La Xesca ha aconseguit amb el veïnat i el jovent de la zona. 'Hem pogut arribar a molta gent i hem pogut posar en valor per què necessitem l'espai', ha subratllat.

Bota admet que darrerament l'activitat al casal ha decaigut sensiblement. Ara bé, ho atribueix a la 'repressió' per part de la propietat de l'immoble i de l'Ajuntament. Tot i això, des del casal ho tenen clar: 'La Xesca vol continuar al casal'.

Paralització del procés judicial
L'empresa propietària de l'edifici ha paralitzat el procés judicial, que ha quedat arxivat després del desistiment. Ara bé, la propietària ha confirmat a Cugat Mèdia que manté les intencions de desallotjament per via judicial, com també ha sol·licitat l'Ajuntament per motius de 'seguretat' una vegada es compleixi el termini per abandonar l'immoble.


Mariona Bota

Mentre tinguem el casal, l'aprofitarem. Sabem que arribaran noves dates de desallotjament, però la idea és quedar-nos a l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.