L'ATM anuncia el nou bitllet multipersonal T-Familiar: 8 viatges per 10 euros i una validesa de 30 dies

Entrarà en vigor a partir de l'1 de març i mentrestant es podrà utilitzar la T-10 com fins ara


  • Comparteix:

Les noves tarifes i títols entren en vigor d'1 de gener / Foto: Localpres

Les noves tarifes i títols entren en vigor d'1 de gener / Foto: Localpres

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dijous per sorpresa la creació d'un nou bitllet multipersonal que s'anomenarà T-Familiar i donarà dret a fer 8 viatges per 10 euros i tindrà una validesa de 30 dies. El nou títol està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d'anada i tornada i no per a d'altres de cinc, per exemple, ja que aleshores ja entrarien en la categoria de família nombrosa, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La T-Familiar entrarà en vigor a partir de l'1 de març i mentrestant, entre l'1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals.

Després de les crítiques que va aixecar l'anunci fa uns dies de la posada en marxa de nova T-Casual en substitució de la tradicional T-10, el consell d'administració de l'ATM ha aprovat aquest dijous crear una nova tarifa destinada a famílies, un dels col·lectius que havia sortit més perjudicat amb el canvi, ja que els nous títols no permetien fer viatges multipersonals de manera consecutiva. Tindrà una vigència de 30 dies des de la primera formalització per donar temps a les famílies de tres persones a gastar tots els viatges de la targeta, tot i que a priori està pensada per a una família de quatre persones i que ocasionalment faci un trajecte d'anada i tornada.

El cost de 10 euros serà per als títols d'una zona, mentre que de dues zones serà de 19 euros, de 3 zones 27 euros; de 4 zones de 35 euros, de 5 zones de 40 euros i de 6 zones de 42 euros. A més, els títols T-10 entesos com fins ara es podran utilitzar fins al 29 de febrer del 2020 a petició dels operadors per no fer front a les reclamacions dels viatgers que consideraven que els estaven canviant les característiques dels seus títols. Tot i això, a partir de l'1 de gener ja no es podran comprar sinó acabar d'utilitzar els adquirits fins al 2019.

Una altra de les novetats que ha aprovat l'ATM és que per als usuaris de la T-16 quedaran exemptes les despeses d'expedició del títol, que fins ara suposaven uns 35 euros. En cas de pèrdua de la targeta, els usuaris sí que hauran d'abonar aquest import. Segons el conseller de Territori, l'objectiu és 'reforçar' el transport públic entre els més joves i que aquests 'ho valorin'.

Adéu a la T-10
L'anunci ve després que es donés a conèixer que a partir de l'any 2020 la T-10 deixarà d'estar a la venda i que neixerà un nou bitllet de 10 viatges unipersonal, 1,15 euros més car que l'actual, fins als 11,35 euros, i que es dirà T-Casual. La mesura ve acompanyada de la simplificació dels bitllets mensuals i de la creació de la T-Usual, que oferirà 30 dies de viatges il·limitats per 40 euros, un preu un 25% més barat que la T-Mes, i també per sota de la T-50/30. Per la seva banda, la T-jove, amb viatges il·limitats per als menors de 25 anys durant 90 dies, baixarà de preu un 25% fins als 80 euros. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona asseguren que la nova política tarifària és més senzilla i premia als usuaris habituals.


Damià Calvet

Hem donat 30 dies de durada per si hi ha famílies amb menys de quatre membres puguin esgotar la targeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.