Els col·lectius que alertaven d'un cas d''assetjament laboral' al Teatre-Auditori insten l'Ajuntament a actuar

Hora Bruixa, Adventícies i Dones i Cultura insisteixen en l'acusació, malgrat que l'expedient obert al respecte nega que hi hagués assetjament laboral


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del Teatre-Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge d'arxiu del Teatre-Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Els col·lectius feministes Hora Bruixa, Adventícies i Dones i Cultura demanen a l'Ajuntament que prengui mesures per prevenir casos d'assetjament laboral al Teatre-Auditori. Refermen així l'asseveració que el director de l'espai va cometre assetjament laboral contra almenys una persona treballadora. Una acusació que l'expedient que va obrir la instrucció municipal nega, tot i que sí que s'hi indicaven 'males praxis en la gestió directiva de recursos humans'.

En un comunicat adreçat als mitjans i difós via xarxes socials, les tres associacions insten l'equip de govern a reconèixer que 'la pràctica abusiva i reiterada en el temps ha causat a danys a diverses persones treballadores'. Al text, proposen la creació d'una 'bústia anònima per recollir altres casos d'assetjament que poden estar ocultats per la por, la vergonya o la pressió social'. El comunicat, expliquen, ve motivat perquè fa 10 dies de l'acció protesta dels col·lectius al Teatre-Auditori i no hi hagi hagut 'cap resposta' per part del govern municipal.

Hora Bruixa, Adventícies i Dones i Cultura pregunten si 's'estan revisant els protocols que van fallar i van permetre que diverses persones patissin assetjament laboral per part d'un càrrec públic'. Finalment, insten l'executiu tripartit a 'aportar una mirada feminista en la revisió d'aquest i els futurs casos d'assetjament'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.