El menú de Nadal s'adapta als nous temps

El servei de càtering i el menjar per a emportar són una opció cada vegada més extensa entre els santcugatencs


  • Comparteix:

Silvia Soto, comunicadora gastronòmica, Jaume Sabat, pastisser i Maria López, de Teca Sabat / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Silvia Soto, comunicadora gastronòmica, Jaume Sabat, pastisser i Maria López, de Teca Sabat / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Facilitar l'organització dels àpats i estalviar temps a la família. Per a aquests dos objectius estan treballant aquests dies els professionals de la gastronomia, com la botiga Teca Sabat i la pastisseria Sabat de Sant Cugat. Els nous temps demanen gaudir de la família i no tancar-se a la cuina per a preparar dinars o sopars multitudinaris. Tant és així, que encarregar els canalons de tota la vida en lloc de fer-los com es feia tradicionalment, és una opció cada vegada més viable i extensa entre els santcugatencs. I encara més, si ja s'ofereixen els canalons d'espinacs per a les persones vegetarianes.

ESCOLTA-HO

Maria López, de Teca Sabat, el pastisser Jaume Sabat i la fundadora del blog Cuinetes, Sílvia Soto han passat pel magazín per parlar dels canvis que s'estan produint en el sector. Per exemple, han posat en valor les cases especialitzades en veganisme, productes sense lactosa o gluten, ja que, a vegades, per a ells és complicat adaptar les fórmules clàssiques com un tortell de reis sense ou.

Als micròfons de la 91.5, entre els tres, han confeccionat un menú que és el següent: des de Teca Sabat, han proposat aperitius per a compartir, que és el que està més de moda. Broquetes, coques salades, com la de salmó fumat, caixes de canapès ja preparades per a posar a la taula. Alguns dels més venuts, ha explicat López, són les torradetes d'ou de guatlla i el canapè de foie.

La recepta del plat fort l'ha explicat Sílvia Soto i es tracta també d'uns canelons adaptats als nous temps: es poden fer més ràpids i es poden deixar preparats per a l'últim toc de gratinat. Els canalons són de bolets, foie i confit d'ànec amb una falsa beixamel de parmesà. Es faran servir vuit làmines de pràctiques de lasanya perquè són el doble de grans que les dels canalons i ens estalviarà feina. Per a continuar amb el plat, la recepta sencera la podeu trobar al podcast.

Si encara queda espai a l'estómac, el pastisser ha posat sobre la taula les postres. La Sabat té com a producte estrella els polvorons, recepta del pare fundador i els torrons de disseny, que són els que es venen més.

El menú vegà per Nadal
Ara ve Nadal però no tothom vol matar el gall i l'opció vegana, cada vegada més, és una realitat. Les persones que escullen aquesta alimentació no haurien de quedar relegades dels àpats nadalencs. Per això, a l'espai de 'Gat i gos' s'han parlat d'opcions per cuinar a aquestes festes. D'aperitiu, es poden preparar croquetes de bolets o de verdures, també uns pebrots farcits o una coca d'escalivada. El plat principal, en lloc d'escudella, un caldo de verdures amb pilotes d'heura o de soja texturitzada. El podcast sencer es troba a l'apartat 'declaracions'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.