Contes que compten: 60 títols de literatura infantil i juvenil per a una educació no sexista

L'Ajuntament ha actualitzat una guia amb la col·laboració de llibreries i biblioteques per incentivar una lectura que trenqui amb els estereotips


Temes relacionats

Contes que compten, contes per la igualtat (14/nov/19)


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, ho ha presentat a la Biblioteca de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, ho ha presentat a la Biblioteca de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

'Contes que compten' és una eina per a famílies per incentivar la lectura de contes i llibres que trenquen amb els estereotips i rols de gènere. L'Ajuntament ha confeccionat una guia literària infantil i juvenil no sexista en col·laboració amb biblioteques i llibreries de la ciutat que conté una seixantena de títols i que, a més, es farà arribar a totes les escoles i Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA).

Les propostes literàries que formen part de la guia aborden temes, classificats per edats, com les emocions, els models de família, altres masculinitats, el mite de l'amor romàntic, la diversitat afectiva i sexual, la prevenció de la violència masclista i la corresponsabilitat, entre d’altres. La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, ha destacat que és una 'eina útil', i més en aquesta època en què es fan molts regals, per transmetre valors que eduquen per fer una societat més justa i més igualitària.

Amb el lema 'Jo educo en igualtat', el consistori ha engegat una campanya per promoure el préstec a les biblioteques municipals i la compra a les sis llibreries que hi participen: Alexandria, Paideia, Abacus, Pati de Llibres, Celler de Llibres i Casa del Llibre. Totes les persones que comprin o agafin en préstec un dels títols inclosos a la guia rebran de regal una bossa de roba.

La guia completa també es pot consultar al web de l'Ajuntament.


Núria Gibert

Pensem que és una eina que pot ser útil en un moment en què es fan molts regals i els nens són el centre d'atenció. Des del Servei d'Igualtat hem volgut col·laborar amb la propulsió de valors que eduquen, que compten i ajuden a fer societats més justes, igualitàries i compromeses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.