Baixa el preu del marisc aquest Nadal respecte al 2018

L'Organització de Consumidors i Usuaris compara els preus dels aliments més típics de les festes nadalenques amb els de l'any passat


  • Comparteix:

Aquest Nadal baixa el preu del marisc / Foto: ACN

Aquest Nadal baixa el preu del marisc / Foto: ACN

El marisc es ven més barat aquest Nadal respecte al 2018 per les mateixes dates. Ho recull l'estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i que realitza cada any per comparar el nivell dels preus dels aliments més típics del Nadal amb el seu valor a les festes de l'any anterior. En conjunt, els preus dels productes presenten un lleu descens en comparació del 2018 (-1,1%).

Segons l'observatori de l'OCU, el conjunt de preus dels aliments analitzats aquest 2019 presenten un lleuger descens respecte del 2018, tot i que trobem diferències importants segons el producte. Així, les carns són les que presenten majors baixades de preus que arriben fins a un 6% menys. A l'altra banda, els peixos presenten les pujades de preu més importants respecte a l'any passat, amb augments que superen el 50%. En fruites i hortalisses, la pinya i la col llombarda es venen a un preu similar al del 2018. Per últim, el marisc mostra un nivell inferior al d'altres anys dies abans de l'arribada del Nadal.

L'estudi de l'OCU selecciona 15 productes típics d'aquestes dates i d'altres que, malgrat que no són propis del Nadal, podrien ser-ne substituts. Per estudiar els preus, l'OCU ha consultat diversos establiments, des de grans magatzems fins a comerços municipals, de Madrid, Barcelona, Bilbao i Sevilla. A més, per comprovar com evolucionen els preus en aquestes dates, la recollida es produeix en tres moments diferents: a finals de novembre, dues setmanes abans de Nadal i la vigília de les festes. Per tant, l'estudi es troba en la segona fase de l'observatori i els preus encara poden variar d'aquí a l'inici de les festes nadalenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.