El nou govern porta 3'2 milions pagats de factures sense contracte o de contractes caducats

L'equip de govern estima tenir la situació regularitzada el 2021 gràcies a un pla d'acció


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

El cost dels pagaments de factures sense contractes o de contractes caducats s'eleva a 3'2 milions d'euros des que el nou govern està al capdavant del consistori. Per això, assegura l'executiu municipal, regularitzar aquesta situació 'hereva' dels mandats anteriors és una prioritat que esperen tenir enllestida el 2021. Per fer-ho possible s'ha activat un pla de millora que durant el 2020 reforçarà l'àrea de contractació i incidirà en comptar amb una previsió planificada per evitar la caducitat de contractes de serveis.

'Esperem arribar al 2021 amb la situació absolutament sanejada i amb un funcionament normalitzat', ha assegurat la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, durant la trobada de Nadal amb els periodistes. La situació afecta serveis com el de transport adaptat, la neteja de les instal·lacions municipals, de retirada de vehicles de la via pública, de defensa jurídica i contractes del Teatre-Auditori, entre d'altres. Tot són serveis que no poden quedar aturats.

El nou govern està immers en aquesta 'regularització' que afecta un gran volum de pagaments. Una feina, que ha dit Gibert, 'no es pot fer d'un dia per l'altre' i que manté l'Ajuntament en 'situacions d'irregularitats', però per a les quals s'està posant 'fil a l'agulla' amb solucions provisionals amb garanties jurídiques i aquest pla de millora.

De fet, 'la situació d'irregularitat flagrant', com l'ha definit l'alcaldessa, Mireia Ingla, està sota la investigació de Fiscalia, que analitza les contractacions efectuades durant el 2018 per un import d'1'4 milions d'euros i principis del 2019, tot i que ja ha requerit documentació de períodes anteriors. Fins a cinc vegades s'han personat els Mossos d'Esquadra, ha concretat Ingla, per requeriment judicial per sol·licitar més documentació a l'Ajuntament. De fet, Ingla ha assegurat que es portaran a Fiscalia els nous informes de les contractacions del 2019.




Núria Gibert

És un pla que té dos pilars: reforçar l'àrea de contractació i fer una previsió planificada.

Núria Gibert

És una situació que no es pot arreglar d'un dia per l'altre. És una situació hereva del la situació que veníem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.