El Quinto de Nadal que mai no dorm

El tradicional joc d'atzar ha ofert sessions per a totes les edats durant cinc dies


  • Comparteix:

'I la primera que m'ha eixit per al Quinto i per a tothom és...'. No n'hi ha cap dubte, si sentiu això sou al Quinto de Nadal de Sant Cugat. Després de 19 Nadals, el Quinto és una de les cites més esperades d'aquestes dates i que, probablement per a molts, es fan curtes. Cinc dies de festa, diversió i sort que, enguany, s'han concentrat al Pav 2 de la ZEM de la Rambla del Celler amb sessions a totes hores. Famílies senceres, grups d'amics, parelles, gent de Sant Cugat i també de fora han passat per l'equipament municipal per gaudir del Quinto de Nadal, una de les tradicions més consolidades a la ciutat que organitza Cal Temerari.

Quinto per a tothom
Un Pav 2 equipat amb escenari, barra de begudes i centenars de cadires va obrir portes el 25 de desembre per, fins aquest diumenge, acollir el Quinto de Nadal que ha ofert fins a set llargues sessions de joc. Les de la nit són les que compten amb més assistència. Joves i adults se citen a un dels centres neuràlgics del Nadal, el Quinto. Ningú es vol perdre la cita i, si cal, fan llargues cues per accedir al recinte i provar sort amb un, dos o, els més valents i valentes, tres cartons.

Però el Quinto de Nadal és una proposta per a tothom i petits i grans poden gaudir d'aquesta iniciativa. És per això que també s'han organitzat quintos infantils i familiars que han apropat aquesta tradició santcugatenca als més petits. Tot plegat ho ha explicat la membre de l'Assemblea del Quinto, Berta Ramis, que ha afegit que el Quinto és un 'espai de referència' per a l'oci però també un 'espai familiar i santcugatenc'. Se celebri on se celebri, el Quinto és 'un espai emblemàtic del Nadal'.

Alguns dels assistents han assegurat a Cugat Mèdia que no es perden aquesta cita perquè 'és tradició a Sant Cugat', mentre que altres s'ho han passat tan bé que volen repetir l'any vinent. Una participant que, a més ha fet de cotorra durant la sessió infantil, sap que 'l'important' no és picar quinto sinó 'passar-s'ho bé jugant'.

Una ballada de swing a càrrec de Fem Lindy Sant Cugat i un vermut aquest diumenge han servit per amenitzar l'espera abans de l'inici de la penúltima sessió de Quinto a l'equipament municipal. A més, paral·lelament al Quinto de Nadal que se celebra al centre, durant aquests dies també ha tingut lloc sessions del joc d'atzar a la resta de barris i districtes de Sant Cugat.

Tradició nadalenca
El Quinto de Nadal es va celebrar a Sant Cugat per primera vegada fa 19 anys. Una iniciativa que ha anat creixent en assistència i que, avui dia, ja s'ha convertit en una de les dates que més esperen els santcugatencs i santcugatenques quan s'apropen les festes nadalenques. Gran quantitat de voluntaris, lloros i cotorres fan possible aquesta activitat, una col·laboració que des de l'organització han volgut agrair. Els voluntaris tenen 'ganes de fer Sant Cugat una mica més viu', ha assegurat Berta Ramis.

Bona nit, Quinto
L'atenció mentre el lloro o la cotorra va catant els números és absoluta. Una concentració que es trenca quan algú s'aixeca i pica 'quinto!'. I comença la pluja de guixes, tot i que encara no se sap si l'ha fet bé o n'ha posat alguna de més, volen les fitxes d'una banda a l'altra.
'Que se li pagui que és ben bona!'. Ara sí, final de partida. I amb l'última d'aquest diumenge toca apagar les llums del Pav 2 de la Rambla del Celler i acomiadar-se del Quinto de Nadal, un quinto que mai dorm, fins l'any que ve.





Berta Ramis

El Quinto és un espai que, després de 19 anys, s'ha anat consolidant a Sant Cugat com un espai de referència pel que fa a l'oci però també com un espai molt familiar i santcugatenc. Tot el poble hi té accés, s'hi sent còmode, té ganes de venir i de riure. Un espai emblemàtic del Nadal que funciona i que cada any l'assistència se supera.

Participants

M'agrada perquè és tradició aquí a Sant Cugat d'aquests dies / Ens ho hem passat molt bé i ens agradaria repetir l'any que ve / L'important no és picar quinto sinó que t'ho passis bé jugant / És molt divertit i si de pas guanyes, millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.