L'Ajuntament investiga la mort d'una quinzena de gats de carrer a Mira-sol

Tant el consistori com la PAS no descarten cap hipòtesi


  • Comparteix:

Els fets haurien tingut lloc a Mira-sol / Foto: Street View

Els fets haurien tingut lloc a Mira-sol / Foto: Street View

L'Ajuntament ha obert una investigació per esclarir la mort de 17 de gats de carrer a Mira-sol, a prop del CAP Valldoreix. Qui ha posat el focus sobre els fets, sobre els quals no s'ha interposat cap denúncia, ha estat el perfil de Facebook Perros y Gatos perdidos/encontrados en Sant Cugat. Tot i que el perfil apunta que aquestes morts podrien estar produïdes per enverinaments, la PAS, que està seguint la situació, subratlla que els resultats de les analítiques que s'estan fent no descarten que la causa de les morts sigui un procés víric.

ESCOLTA-HO

La PAS i el consistori, que no descarta cap hipòtesi, estan esperant el resultat de les necròpsies dels gats, que pot trigar fins a tres setmanes en arribar.

Els gats morts o afectats s'han trobat des de dimarts a l'entorn dels carrers de Montevideo, Miranda del Vallès, Veneçuela i passeig de l'Havana, a Mira-sol, darrere del CAP Valldoreix. El dia 31 es van trobar 8 gats morts i l'endemà a la tarda se'n van trobar cinc més. En total, la xifra de gats que han mort per aquesta situació s'eleva, de moment, a 17 després que aquest dimarts es confirmés una altra víctima. Encara hi ha 10 felins afectats que es troben a diferents clíniques veterinàries, com ha explicat la presidenta de la PAS, Yolanda Muñoz.

Segons explica la PAS, la Policia Local, a qui es va posar en coneixement de la situació des del primer moment, ja ha explorat la zona.

Des de la PAS es fa una crida a la calma fins que la situació quedi esclarida. Ara bé, demanen al veïnat d'aquesta àrea estar pendents de qualsevol anomalia i recomanen, a aquells que tinguin gats a casa, que els felins no surtin dels jardins. En tot cas, si finalment es tractés d'un episodi víric, els gats que estiguin vacunats no tenen per què patir. PAS i El Cau Amic s'han trobat aquest dimarts al programa 'Sant Cugat a fons', on han recordat la necessitat d'aconseguir col·laboracions econòmiques per fer front a les despeses derivades d'aquesta crisi, que suposen un fort cop per la plataforma.

La PAS, a més, es posa a disposició de la ciutadania per resoldre qualsevol dubte. Es pot contactar amb l'entitat enviant un correu electrònic a pas@pascugat.org.




Yolanda Muñoz

En un primer moment es va pensar en verí, però no tenim cap prova concloent. S'està fent una necròpsia que ha encarregat la PAS perquè en aquesta època de l'any no hi havia ningú a Ajuntament ni a Sanitat. Havíem pensat en verí, però no descartem un virus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.