La Marató de Donants de sang també arriba a Sant Cugat

L'Hospital General de Catalunya és un dels punts de donació, els dimecres laborables a la tarda


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Banc de Sang i Teixits vol arribar a les 10.000 donacions a Catalunya durant la propera setmana per atendre els malalts després de les festes nadalenques, període durant el qual baixen un 25%. Per aquest motiu organitza un any més la Marató de Donants de Catalunya, del 10 al 17 de gener, una campanya que busca arribar als nivells òptims de reserves amb una crida perquè les persones que vulguin donar sang ho facin als principals hospitals catalans, entre ells l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), situat a Sant Cugat.

En concret, al centre hospitalari santcugatenc s'hi pot donar sang cada dimecres laborable entre les cinc de la tarda i les nou de la nit. A més, amb motiu d'aquesta marató, aquest divendres i dissabte hi haurà una gran carpa a la plaça Catalunya de Barcelona on podrà donar sang tots aquells qui ho vulguin.

Com a novetat d'enguany, el Banc de Sang és el primer amb un servei de Whatsapp, rebatejat com a Whatsang, per resoldre consultes i dubtes a qualsevol ciutadà que s'hi vulgui adreçar. El telèfon és el 677071756. La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible també gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments catalans, de la Federació Catalana de Donants de Sang i de la Creu Roja, entre d'altres entitats.

La campanya ve acompanyada de la música del cantant de trap vallesà Lildami, que li ha posat la banda sonora amb un tema compost especialment per a l'ocasió que narra l'experiència del seu germà, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d'os.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.